Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Δημόσια διάθεση 4,5 εκατ. μετοχών

Τη δημόσια διάθεση 4,5 εκατ. κοινών μετοχών ανακοίνωσε χθες η TOUSA, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ. Από τις μετοχές αυτές, τα 2 εκατ. θα διατεθούν από την ίδια την TOUSA, ενώ τα υπόλοιπα 2,5 εκατ. από τη μητρική. Τι βλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

TOUSA: Δημόσια διάθεση 4,5 εκατ. μετοχών
Τη δημόσια διάθεση 4,5 εκατ. κοινών μετοχών ανακοίνωσε χθες η TOUSA, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswire. Από τις μετοχές αυτές, τα 2 εκατ. θα διατεθούν από την ίδια την TOUSA, ενώ τα υπόλοιπα 2,5 εκατ. από τη μητρική.

Οι ανάδοχοι (UBS και Citigroup) είναι εξάλλου πιθανό να προχωρήσουν στην αγορά επιπλέον αριθμού μετοχών, που εκτιμάται περίπου στις 675.000, προκειμένου να καλύψει δικαίωμα προαίρεσης σταθεροποιητικών πράξεων, το λεγόμενο greenshoe option.

Η μετοχή της TOUSA είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq.

Όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2003, η μετοχή της Technical Olympic USA έχει σημειώσει άνοδο 119,4% και διαπραγματεύεται 8,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της TOUSA, η Π&Κ σημειώνει πως η αύξηση των πωλήσεων (ενισχύθηκαν κατά 15,1%) οφείλεται στη σημαντική βελτίωση που παρουσίασε η Florida μετά την εξαγορά εταιρίας στο Jacksonville στο τέλος του 2002.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι πρόσφατες εξαγορές σε Las Vegas, Colorado και Βαλτιμόρη βοήθησαν στα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο του 2003 τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 28,7%, διαμορφούμενα στα 129,4 εκατ. δολάρια Αμερικής, με τα κέρδη προ φόρων να βελτιώνονται κατά 31,6%, στα 98,3 εκατ. δολάρια Αμερικής, έναντι 74,7 εκατ. δολαρίων Αμερικής της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν σταθερά, ενώ, όπως σημειώνει σχετικά η Π&Κ, αυτό οφείλεται στην αύξηση των διοικητικών εξόδων σε 12,7% του κύκλου εργασιών από 11,8% πέρυσι.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως για το 2003 η διοίκηση προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα φτάσει στα 1,56 – 1,586 δισ. δολάρια Αμερικής, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 78 - 82 εκατ. δολάρια Αμερικής.

Για το 2004, σύμφωνα πάντα με την Π&Κ, η διοίκηση της TOUSA εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα φτάσει στα 2,05 δισ. δολάρια Αμερικής, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 112 εκατ. δολάρια Αμερικής.

Τέλος, και όσον αφορά στη μετοχή της μητρικής Τεχνικής Ολυμπιακής, η Π&Κ σημειώνει πως από την αρχή του έτους έχει καταγράψει άνοδο 36,2% και η αποτίμησή της (με βάση την κεφαλαιοποίηση των θυγατρικών και 20% discount) ανέρχεται σε 4,65 ευρώ, ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”υποαπόδοση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v