Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία HDW - Ομίλου Ταβουλάρη (update)

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι μέχρι πρότινος ανταγωνιστές για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δηλ. η γερμανική HDW και ο Ομιλος Ταβουλάρη, ενώ ο Α. Τσοχατζόπουλος θεωρεί δεδομένη τη συμφωνία με την HDW.

Συνεργασία  HDW - Ομίλου Ταβουλάρη (update)
Τελικώς, σε συνεταίρους φαίνεται να εξελίσσονται οι μέχρι πρότινος ανταγωνιστές και υποψήφιοι αγοραστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η γερμανική HDW/FS και ο Ομιλος Ταβουλάρη.

Επειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Α. Τσοχατζόπουλου, του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, του διοικητή της ΕΤΒΑ Γ. Κασμά, εκπροσώπων της HDW/FS αλλά και του Ν. Ταβουλάρη, πέρα από την επανεπιβεβαίωση του ενδιαφέροντος των Γερμανών για την εξαγορά του Σκαραμαγκά, επιτεύχθηκε και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ της HDW και του Ομίλου Ταβουλάρη, που θα τεθεί σε εφαρμογή με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Σκαραμαγκά.

Η υπογραφή του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας προσδίδει νέα δεδομένα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του Σκαραμαγκά, αφού στο εξής δεν υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί τη διαφάνεια του διαγωνισμού. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι πρότινος, ο μειοδότης του διαγωνισμού Ν. Ταβουλάρης ”απειλούσε” ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να προσβάλει ως αδιαφανή το διαγωνισμό. Λεπτομέρειες για το επίπεδο της συνεργασίας δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο φαίνεται πως επιτεύχθηκε το αρχικό εγχείρημα της κυβέρνησης, που πρόβλεπε τη συνεργασία των δύο διεκδικητών του Σκαραμαγκά.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ευρείας σύσκεψης, δήλωσε ότι ”δεν αλλάζει τίποτα, και στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες το αργότερο περιμένουμε να έχουμε από τον κ. Mόντι και την Επιτροπή την τελική έγκριση σε αυτό το θέμα. Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία έγινε η πώληση της ΕΤΒΑ στην Πειραιώς και σήμερα απλώς επιβεβαιώσαμε και τη ρύθμιση πολλών λεπτομερειών. Μία μεταξύ αυτών ήταν και η δυνατότητα συνεργασίας και με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Γι’ αυτό συμμετείχε και ο κ. Ταβουλάρης και είχαμε με τις διοικήσεις των δύο ναυπηγείων συζήτηση, για να μπορέσει να υπάρξει αποτελεσματική τεχνική και εμπορική συνεργασία μεταξύ τους.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v