Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Αύξηση κατά 20% στα κέρδη προ φόρων για το σύνολο του 2003, εκτιμά η διοίκηση της Intralot, όπως αυτό αναφέρθηκε σε παρουσίαση της στην ΕΘΕ, ενώ για το κύκλο εργασιών εκτιμά ότι θα αγγίξει τα 325 εκατ. ευρώ.

Intralot: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τη πορεία των οικονομικών μεγεθών της Intralot για το σύνολο του 2003, καθώς και τη πιθανή παράλληλη εισαγωγή της μετοχής σε χρηματιστήριο του εξωτερικού εντός του 2004, παρουσίασε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κύριος Αντωνόπουλος παρουσίασε τις δραστηριότητες και τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πολιτική και τους στόχους για την περαιτέρω επέκταση της κατά την επόμενη τριετία.

Ο κ. Αντωνόπουλος, αναλύοντας τα οικονομικά μεγέθη σημείωσε ότι σύμφωνα με τις καταστάσεις του εξαμήνου παρουσιάζεται αύξηση κατά 11,8% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του ομίλου Intralot, ο οποίος ανήλθε σε 173,0 εκατ. ευρώ έναντι 154,8 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2002, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων του oμίλου τα οποία διαμορφώθηκαν στα 55,3 εκατ. ευρώ έναντι 44,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2002, σημειώνοντας αύξηση 25,3%.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική της Intralot, ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της Εταιρίας για το 2003 που έχουν ως εξής:

Στις ΗΠΑ, η Intralot ανακηρύχθηκε μειοδότης στο διαγωνισμό της Nebraska, γεγονός που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επέκταση του Ομίλου στην αγορά της Βόρειας Αμερικής καθιστώντας την Intralot την πρώτη μη-Αμερικανική εταιρία που εισέρχεται στην συγκεκριμένη αγορά.

Στη Τουρκία, η Intralot ξεκίνησε πρόσφατα το management του αντίστοιχου ΠΡΟ-ΠΟ στη χώρα. Επιπλέον, συστάθηκε η θυγατρική εταιρία Libero SA με σκοπό την λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι παίκτες μπορούν να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια μέσω κινητού, σταθερού τηλεφώνου ή Internet.

Στη Πολωνία, πρόσφατα ξεκίνησε η διάθεση του Ξυστού Λαχείου στη χώρα, ενώ η διαφημιστική καμπάνια αναμένεται να υλοποιηθεί προσεχώς.

Στη Χιλή, υπεγράφη πρόσφατα 6ετής σύμβαση με τη Χιλιανή εταιρία εκκαθάρισης συναλλαγών, Servipag, για τη διεξαγωγή υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών μέσω των σημείων πώλησης της θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Intralot, ο συγκεκριμένος κλάδος είναι πολλά υποσχόμενος και αναμένεται να αποκτηθεί το 30% της τοπικής αγοράς, η οποία ανέρχεται στα 130 εκατ. USD ετησίως.

Στη Γιουγκοσλαβία, η Intralot πρόσφατα απέκτησε άδεια για την λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι παίκτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια μέσω κινητού, σταθερού τηλεφώνου ή Internet.

Τέλος, αναφορικά με το Ελληνικό Ξυστό, η κοινοπραξία Intralot-Στιγμιαίο Λαχείο ΑΕ-SGI-CGI σε συνεργασία με την Pollard είναι η μόνη που κατέθεσε προσφορά υποδηλώνοντας την ανταγωνιστικότητα της Intralot. Η κοινοπραξία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την ανανέωση της άδειας για πέντε χρόνια.

Καταλήγοντας, ο κ. Αντωνόπουλος επεσήμανε ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου για το έτος 2003, αναμένεται να ξεπεράσει τα 325 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να διαμορφωθούν άνω των 90 εκατ. ευρώ (+20% σε σχέση με το 2002), σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας.

Τέλος, η παρουσίαση έκλεισε με την αναφορά στα σχέδια της Intralot για πιθανή παράλληλη εισαγωγή της μετοχής της σε χρηματιστήριο του εξωτερικού εντός του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v