Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntracom: Παρουσίαση του WISPR στη Γερμανία

Την παρουσίαση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας WISPR, που επιτρέπει την επικοινωνία και μεταφορά δεδομένων μεταξύ πληρωμάτων οχημάτων μάχης, παρουσίασε η Ιntracom, έπειτα από πρόσκληση της διεύθυνσης επικοινωνιών και ηλεκτρονικών της BWB στη Γερμανία.

Ιntracom: Παρουσίαση του WISPR  στη Γερμανία
Η παρουσίαση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας WISPR (Wideband Intercom & Secure Packet Radio), του οποίου η σχεδίαση και ανάπτυξη έχει γίνει εξ ολοκλήρου από την Intracom, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2002, στις εγκαταστάσεις της γενικής διεύθυνσης αμυντικής τεχνολογίας και προμηθειών της Γερμανίας (Bundesamt für Wehrtechnik und Beschaffung - BWB) στο Koblenz της Γερμανίας.

Το WISPR αποτελεί ένα σύγχρονο προγραμματιζόμενο ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας και μεταφοράς δεδομένων, που επιτρέπει όχι μόνο την επικοινωνία μεταξύ μελών του πληρώματος οχημάτων μάχης, αλλά και την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών αυτόνομων συστημάτων και τη μεταφορά ψηφιακών δεδομένων, ήχου και εικόνας. Εχει επίσης τη δυνατότητα ασφαλούς πολύπλευρης ασύρματης επικοινωνίας με εξωτερικές κινητές μονάδες ή και άλλα οχήματα.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως της διεύθυνσης επικοινωνιών και ηλεκτρονικών της BWB, που είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και προμήθεια νέων συστημάτων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στην παρουσίαση παρευρέθησαν και Ελληνες αξιωματικοί, εκπρόσωποι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη BWB, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρίας Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρία καλείται να παρουσιάσει στον προαναφερθέντα κρατικό οργανισμό σύστημα υψηλής τεχνολογίας του αμυντικού τομέα δική της σχεδίασης και κατασκευής. Η εν λόγω παρουσίαση επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά τη διεθνή τεχνολογική πρωτοπορία της Intracom, καθώς και του συστήματος ενδοεπικοινωνίας WISPR, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ξένων ενόπλων δυνάμεων και προμηνύοντας τη μελλοντική εξαγωγική του επιτυχία.

Το σύστημα έχει επιλεγεί για να εξοπλίσει τα νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου PzH 2000 του Ελληνικού Στρατού και συμπεριλαμβάνεται στη σύμβαση προμήθειας του συστήματος ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR WLS. Η ναυτική έκδοση του WISPR προσφέρεται ως ολοκληρωμένη λύση συστήματος επικοινωνίας φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v