Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ετοιμάζει επενδύσεις €170 εκατ. στη Σερβία

Σε επενδύσεις ύψους 170 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια στη Σερβία τα επόμενα τέσσερα χρόνια (μέχρι το 2007) προκειμένου να επεκτείνει το εκεί λιανικό δίκτυό της.

ΕΛΠΕ: Ετοιμάζει επενδύσεις €170 εκατ. στη Σερβία
Περί τα 170 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει στη Σερβία μέχρι το 2007 η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, προκειμένου να διευρύνει τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Ειδικότερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλείται δηλώσεις του κ. Σταύρου Στέλλα, διευθυντή ανάπτυξης της EKO YU, της θυγατρικής των ΕΛΠΕ στη Σερβία.

Ο κ. Στέλλας σχολιάζει ότι ύστερα από ένα χρόνο λειτουργίας της EKO YU στη Σερβία, η εταιρία αποφάσισε να διευρύνει τις δραστηριότητές της.

Το τηλεγράφημα του Reuters επισημαίνει πως το στέλεχος της θυγατρικής των ΕΛΠΕ, τόνισε ότι σχεδιάζονται επενδύσεις ύψους 170 εκατ. ευρώ καθώς και επέκταση του δικτύου της στους 60 σταθμούς ανεφοδιασμού μέχρι το 2007.

Μέχρι στιγμής, η EKO YU έχει επενδύσει περί τα 32 εκατ. ευρώ για επτά σταθμούς ανεφοδιασμού.

Ο κ. Στέλλας τόνισε ακόμη πως η Σερβία θα πρέπει να απελευθερώσει την αγορά εάν θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ότι τα ΕΛΠΕ είναι πρόθυμα να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου στο Pancevo, ύστερα από τους βομβαρδισμούς του 1999.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v