Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιβαλλοντική πιστοποίηση του ΟΛΘ κατά PERS

Το πιστοποιητικό ”PERS” (Σύστημα Περιβαλλοντικής Επισκόπησης Λιμένα) απενεμήθη στο λιμένα της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου των ECOPORTS, το οποίο διεξήχθη στη Βαρκελώνη.

Περιβαλλοντική πιστοποίηση του ΟΛΘ κατά PERS
Το πιστοποιητικό ”PERS” (Port Environmental Review System- Σύστημα Περιβαλλοντικής Επισκόπησης Λιμένα) απενεμήθη στο λιμένα της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου των ECOPORTS, το οποίο διεξήχθη στη Βαρκελώνη.

Η απονομή, με την οποία ο λιμένας της Θεσσαλονίκης γίνεται το πρώτο μεσογειακό λιμάνι, -το πέμπτο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- το οποίο πιστοποιείται με το σύστημα PERS, έγινε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων (ESPO) κ.David Whitehead και τον πρόεδρο του ECOPORTS Foundation κ.Herman Journee και η ΟΛΘ εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Απόστολο Γενίτσαρη και από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης κ. Παναγιώτη Θεοδοσίου.

Η σπουδαιότητα της απονομής του PERS στον λιμένα Θεσσαλονίκης έγκειται στην αναγνώριση της δέσμευσής του για σταδιακή ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στην εταιρική του πολιτική και στη δρομολόγηση μιας διαδικασίας μετεξέλιξής του, σε λιμένα με πλήρη περιβαλλοντική διαχείριση.

Τα κύρια οφέλη για τον λιμένα της Θεσσαλονίκης από την πιστοποίηση κατά ”PERS” αφορούν στην αναγνώριση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής κατάστασης στον λιμένα, καθώς και όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του.

Επίσης, στην αναγνώριση του περιβαλλοντικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του λιμένα και των απαραίτητων σχεδίων δράσης για έγκαιρη ανταπόκριση στην πίεση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της τοπικής κοινωνίας.

Ακόμη, στην αναγνώριση της επιχειρησιακής επικινδυνότητας (business risk) και πρόληψη περιβαλλοντικών ατυχημάτων.

Τέλος, εμπεριέχουν οικονομικά οφέλη μέσω της καλύτερης διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, του νερού και των αποβλήτων, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του προσωπικού του λιμένα και ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, τους χρήστες του λιμένα και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v