Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Αύξηση 10,2% στα καθαρά κέρδη 9μήνου

Ανοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ κατά το εννεάμηνο 2008, έναντι του εννεαμήνου 2007. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 96,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,2%.

Σιδενόρ: Αύξηση 10,2% στα καθαρά κέρδη 9μήνου
Ανοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ κατά το εννεάμηνο 2008, έναντι του εννεαμήνου 2007. Αναλυτικότερα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1.313 εκ. ευρώ έναντι 1.078 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,8%. Αυξημένα κατά 10,9% εμφανίζονται τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τα οποία διαμορφώθηκαν σε 142,5 εκ. ευρώ έναντι 128,5 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007.

Αντίστοιχη αύξηση κατά 12% σημείωσαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία ανήλθαν σε 207,7 εκ. ευρώ έναντι 185,4 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2007. Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση κατά 10,2% και διαμορφώθηκαν σε 96,3 εκ. ευρώ (1,00 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 87,4 εκ. ευρώ (ή 0,91 ευρώ ανά μετοχή) το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη δραστηριότητα του κλάδου των χαλυβουργικών προϊόντων του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ (εκτός της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ), ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 36,6% έναντι του αντίστοιχου εννεαμήνου του 2007, ενώ ανάλογη αύξηση κατά 30% περίπου σημείωσαν και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA).

Η ενίσχυση του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο του 2008 αποδίδεται κυρίως στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων της δραστηριότητας του κλάδου των χαλυβουργικών προϊόντων, λόγω της περαιτέρω ενδυνάμωσης των πωλήσεων της ΣΙΔΕΝΟΡ στη βαλκανική αγορά, ιδίως μετά τη θετική συνεισφορά του νέου ελάστρου επιμήκων προϊόντων της θυγατρικής στη Βουλγαρία STOMANA INDUSTRY από τις αρχές του έτους και την ενίσχυση των πωλήσεων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στις αγορές της Δ. Ευρώπης.

Η διεθνής κρίση έχει ανακόψει τους ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών του χάλυβα διεθνώς, λόγω της οποίας πραγματοποιήθηκε πρόβλεψη υποτίμησης αποθεμάτων συνολικού ποσού 41,3 εκ. ευρώ, με ισόποση επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου 2008.

Υπό το πρίσμα των δυσμενών συνθηκών και της αβεβαιότητας στις παγκόσμιες αγορές, ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ εφαρμόζει πιστά και αδιάλειπτα την πολιτική μείωσης του κόστους, βελτίωσης της παραγωγικότητας και ορθολογικής διαχείρισης των αποθεμάτων και του κεφαλαίου κίνησης, ενώ παραμένει σταθερά προσηλωμένος στη μακρόχρονη στρατηγική ανάπτυξης του στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι η κάμψη των τιμών των μετάλλων θα επιδράσει θετικά στις ταμειακές ροές του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v