Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τι απαντά σε επερώτηση ΠΑΣΟΚ

Η δικηγορική ιδιότητα του Χ. Χατζεμμανουήλ έχει τεθεί σε αναστολή από τις 15/6/2004, σημειώνει ο CEO του ΟΠΑΠ απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, ενώ κατέθεσε αστική αγωγή.

ΟΠΑΠ: Τι απαντά σε επερώτηση ΠΑΣΟΚ
Η δικηγορική ιδιότητα του Χ. Χατζεμμανουήλ έχει τεθεί σε αναστολή από τις 15/6/2004, σημειώνει ο CEO του ΟΠΑΠ απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Χατζηεμμανουήλ, επειδή η μήνυση εναντίον του κ. Καρχιμάκη θα ήταν ατελέσφορη λόγω κοινοβουλευτικής ασυλίας, κατέθεσε εναντίον του αστική αγωγή σε σχέση με ισχυρισμούς σε προηγούμενες ερωτήσεις του.

Ειδικότερα, το κείμενο της απάντησης του κ. Χατζηεμμανουήλ έχει ως εξής:

"Με επαναλαμβανόμενα δελτία τύπου και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης επιτίθεται με σκαιό και συκοφαντικό τρόπο στον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, αλλά και στην ίδια την εταιρεία, κατηγορώντας τους για πλήθος παρατυπιών και παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας. Με αφορμή την πλέον πρόσφατη «ερώτηση», ο κ. Χατζηεμμανουήλ εδήλωσε τα ακόλουθα:

Στην 18η ερώτηση-δελτίο τύπου που έχει εκδώσει για το πρόσωπό μου από τον Νοέμβριο του 2007 έως σήμερα, ο κ. Καρχιμάκης με εγκαλεί ότι ασκώ παρανόμως τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε. διατηρώντας παραλλήλως την δικηγορική μου ιδιότητα. Ζητά, μάλιστα, την διαγραφή μου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και την αποπομπή μου από την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Επί του θέματος δηλώνω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει θέσει με απόφασή του τη δικηγορική μου ιδιότητα σε αναστολή από τις 23 Οκτωβρίου 2004. Αυτό έγινε σε συνέχεια επιστολής μου της 15ης Ιουνίου 2004, με την οποία γνωστοποιούσα στον Σύλλογο το ασυμβίβαστο που προέκυπτε λόγω της ανάληψης από πλευράς μου της θέσης του εκτελεστικού προέδρου της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.

Επιπλέον, στις 5 Νοεμβρίου 2007 γνωστοποίησα εγγράφως στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τον διορισμό μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε., επισημαίνοντας και πάλι ρητώς το νέο ασυμβίβαστο. Κατόπιν τούτου, ο Σύλλογος διατήρησε το καθεστώς της αναστολής της δικηγορικής μου ιδιότητας.

Σημειώνω ότι σε όλες τις προηγούμενες ερωτήσεις του κ. Καρχιμάκη έχουν δοθεί αναλυτικές και πλήρεις απαντήσεις, πάντοτε στα πλαίσια της ευπρέπειας και δια της κοινοβουλευτικής οδού. Εν τούτοις, η κατασυκοφάντηση εμού, των συνεργατών μου και, εμμέσως και αμέσως, της ΟΠΑΠ Α.Ε. εξακολουθεί δια της επαναλήψεως και διασποράς δήθεν πληροφοριών που έχουν κατηγορηματικά διαψευστεί.

Για παράδειγμα, στην 17η ερώτηση Καρχιμάκη επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά η κατηγορία ότι ο γενικός επιχειρησιακός υπεύθυνος της ΟΠΑΠ κ. Σοφοκλής Αλιφιεράκης, ο οποίος προηγουμένως και επί σειράν ετών διατηρούσε ανάλογη διευθυντική θέση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προσελήφθη στην ΟΠΑΠ Α.Ε., επειδή τάχα είναι «κουμπάρος» μου. Όμως, το ότι ο κ. Αλιφιεράκης δεν είναι κουμπάρος μου έχει ήδη επισημανθεί δύο φορές σε σχετικές απαντήσεις μου προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και όμως, ο κ. Καρχιμάκης εξακολουθεί να επαναλαμβάνει το ψεύδος, έτσι ώστε αυτό να αναπαράγεται και να δημιουργεί το επιθυμητό συκοφαντικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Καρχιμάκης, ως υπεύθυνος του γραφείου Τεκμηρίωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασφαλώς έχει την ευθύνη, αλλά και τη δυνατότητα να ελέγχει τις πληροφορίες που προωθεί στο κόμμα του ως «τεκμήρια». Είμαι, συνεπώς, βέβαιος ότι αποκλείεται να οδηγείται στην υιοθέτηση των ψευδολογιών που περιέχονται στις ερωτήσεις-δελτία τύπου από απλή παραδρομή. Αντιθέτως, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι σκοπίμως επιτρέπει στον εαυτό του να «παραπλανάται» και ταυτοχρόνως να παραπλανά τους συναδέλφους του, που εν αγνοία της αναληθείας των γραφομένων προσυπογράφοντας τις ψευδολογίες.

Οι επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές εναντίον μου επιθέσεις του εν λόγω βουλευτή δημιουργούν εξαιρετικά δυσμενείς εντυπώσεις για την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τον τρόπο διοίκησής της, βλάπτοντας καίρια την δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη ελληνική εταιρεία και τους μετόχους της, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση έχει το Ελληνικό Δημόσιο.

Επειδή ο κ. Καρχιμάκης καλύπτεται από την κοινοβουλευτική ασυλία, η υποβολή μηνύσεως εναντίον του θα ήταν ατελέσφορη. Για τον λόγο αυτό, προ ημερών κατέθεσα εναντίον του αστική αγωγή σε σχέση με συκοφαντικούς ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται σε προηγούμενες «ερωτήσεις» του".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v