Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΓΡΑΣ: Βελτίωσε την προσφορά της η Groupama

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΑΤΕ και της Groupama, για την πώληση του 50,08% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ Ασφαλιστική, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΑΤΕ, κ. Δ. Μηλιάκος.

ΑΓΡΑΣ: Βελτίωσε την προσφορά της η Groupama
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΑΤΕ και του πρώτου προτιμητέου με βάση τις δεσμευτικές προσφορές, Groupama, για την πώληση του 50,08% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ Ασφαλιστική, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΑΤΕ, κ. Δ. Μηλιάκος.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή Οικονομικών, μετά από σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΑΤΕ δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΑΤΕ και Goupama είναι επίμονες και σκληρές, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σε καμία περίπτωση δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα.

Παρά την παγκόσμια κρίση η Groupama έχει ήδη βελτιώσει το αρχικώς προσφερθέν -με τη δεσμευτική της πρόταση-  τίμημα, στόχος όμως της ΑΤΕ είναι η περαιτέρω βελτίωσή του, όπως και των υπόλοιπων όρων της συμφωνίας.
 
Στις αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι ξεπουλιέται μια υγιής επιχείρηση με αδιαφανή τρόπο, ο πρόεδρος της ΑΤΕ αντέτεινε ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική δεν έδωσε ποτέ μέρισμα στους μετόχους της και ότι η παρούσα αξία επένδυσης στην ασφαλιστική για την ΑΤΕ ανέρχεται σε ζημία 58 εκατ. ευρώ.

Αν ήθελε η ΑΤΕ να τη διατηρήσει θα έπρεπε να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που θα επιβάρυνε τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας δήλωσε η Groupama-Φοίνιξ-Ασφαλιστική θα συνεργάζεται αποκλειστικά με την Αγροτική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v