ΟΛΠ: Στις 25/11 η υπογραφή της σύμβασης με Cosco

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των δύο προβλητών του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στην Cosco Pacific, που αναμένεται στις 25/11, μετά και το "ok" του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το κείμενο της σύμβασης.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΟΛΠ: Στις 25/11 η υπογραφή της σύμβασης με Cosco
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των δύο προβλητών του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στην Cosco Pacific.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε το κείμενο της σύμβασης δίδοντας έτσι το «πράσινο φως» στον ΟΛΠ, να προχωρήσει στο επόμενο και κορυφαίο βήμα, την υπογραφή της με την Cosco.

Εάν δεν υπάρξουν άλλου είδους κωλύματα, η υπογραφή προγραμματίζεται για τις 25 Νοεμβρίου, οπότε πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο, τον οποίο θα συνοδεύει ο πρόεδρος της Cosco Γουέι Τζιαφού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπογραφή θα γίνει με κάθε επισημότητα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του κ. Ζιντάο.

Ωστόσο, η ΟΜΥΛΕ, όπως ανέφερε στο euro2day ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Γεωργακόπουλος, έχει αναθέσει ήδη σε νομικούς συμβούλους να εξετάσει τη δυνατότητα υποβολής ένστασης σε τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου προσβάλλοντας την απόφαση του οργάνου.

Χθες η ΟΜΥΛΕ ζήτησε και πήρε από τον ΟΛΠ το κείμενο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο και μελετούν οι δικηγόροι της για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Παρά το γεγονός ότι η ΟΜΥΛΕ δεν έχει έννομο συμφέρον, όπως εκτιμούν κύκλοι του ΟΛΠ, διατυπώνεται προβληματισμός για το ενδεχόμενο να υπάρξει νομική εμπλοκή στο μεσοδιάστημα, που θα εμποδίσει την υπογραφή της σύμβασης.

Εξάλλου, ακόμη κι αν υπερπηδηθεί και αυτό το πρόβλημα εκκρεμεί και η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ της κύριας αγωγής της ΟΜΥΛΕ, που αναβλήθηκε τελικά για τις 6 Μαρτίου 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v