Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Ολυμπιακή: Με νέο οργανωτικό σχήμα στις ΗΠΑ

Τις πρώτες εξελίξεις που περιλαμβάνουν μεταβιβάσεις συμμετοχών, συγχωνεύσεις αλλά και την ίδρυση νέας εταιρίας στις ΗΠΑ, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των συμμετοχών του ομίλου ανακοίνωσε η Τεχνική Ολυμπιακή.

Τ. Ολυμπιακή: Με νέο οργανωτικό σχήμα στις ΗΠΑ
Την απόφαση για αναδιάρθρωση των συμμετοχών του ομίλου, καθώς και το γεγονός ότι αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, γνωστοποίησε η εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή.

Ειδικότερα, στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης περιλαμβάνεται, η μεταβίβαση στην Τεχνική Ολυμπιακή (TOSA) του 100% των μετοχών της εταιρίας Technical Olympic Inc. (TOI) από τη θυγατρική εταιρία Technical Olympic Plc. (TOUK).

Υπενθυμίζεται, στην ανακοίνωση ότι η Technical Olympic Inc. είναι μέτοχος κατά το ποσοστό 90,64% της Technical Olympic USA Inc. (TOUSA), η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης.

Επίσης, η εταιρία TOI συγχωνεύεται με την εταιρία TΟΙ LLC, θυγατρική της TOUSA. Ως αποτέλεσμα της συγχωνεύσεως αυτής, η TOSA καθίσταται απευθείας μέτοχος της TOUSA σε ποσοστό 90,64%.

Ακόμη, ιδρύεται νέα εταιρία στις ΗΠΑ με την επωνυμία Technical Olympic Services Inc. (TOSI), η οποία είναι θυγατρική της TOSA κατά 100%. Η νέα εταιρία θα έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών διοίκησης και συντονισμού των δραστηριοτήτων των εταιρειών του Ομίλου στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται, ότι σκοπός του νέου σχήματος του oμίλου εταιριών της Τεχνικής Ολυμπιακής είναι η μεγαλύτερη απλότητα και διαφάνεια ως και ο καλύτερος συντονισμός και διεύθυνση των δραστηριοτήτων του ομίλου στο εξωτερικό.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το Δ.Σ της εταιρίας TOSA, στη συνεδρίασή του της 27/10/2003, αποφάσισε πέραν της ως άνω ίδρυσης της TOSI, την εξαγορά του συνόλου (100%) των μετοχών της εταιρίας TOI από την εταιρία TOUK, που τις κατέχει σήμερα και η σύμβαση αγοραπωλησίας υπογράφηκε στο Λονδίνο στις 28/10/2003. Τα επόμενα στάδια του σχεδίου αναδιάρθρωσης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v