Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Αθανασόπουλου για παραίτηση, τιμολόγια

Διαψεύδει τη φημολογία περί παραίτησής του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τ. Αθανασόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού.

Δηλώσεις Αθανασόπουλου για παραίτηση, τιμολόγια
Διαψεύδει τη φημολογία περί παραίτησής του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τ. Αθανασόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών.

Η ΔΕΗ, σε σχετική της ανακοίνωση, επισημαίνει ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, απαντώντας σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν δημοσιογράφοι σήμερα το πρωί (12/11/08), δήλωσε τα ακόλουθα:

"Δημοσιογράφος: Έχετε υποβάλει την παραίτησή σας;
Πρόεδρος: Όχι βέβαια, γιατί;

Δημοσιογράφος: Έχετε να πείτε κάτι γι’ αυτούς που λένε ότι υπάρχουν φήμες ότι φεύγετε;
Πρόεδρος: Κοιτάξτε , θέλω και έχω τη δυνατότητα να προσφέρω πολλά στη ΔΕΗ. Επομένως δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Βέβαια, για ένα στέλεχος όπως εγώ η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών.

Δημοσιογράφος: Θα προχωρήσουν αυτές οι αυξήσεις που συζητούνται;
Πρόεδρος: Νομίζω ότι δεν το αντιμετωπίζετε σωστά το θέμα αυτό, το αντιμετωπίζετε μονομερώς. Δεν μιλάμε για αυξήσεις εδώ, μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει για να βγεί η ΔΕΗ - η πιο σημαντική εταιρία της Ελλάδος - από μια κρίση, από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Κάθε χώρα χρειάζεται να έχει μια πολύ δυνατή εθνική εταιρία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Επομένως οι προτάσεις που κάνω εγώ είναι προς αυτή την κατεύθυνση: Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε χαμηλές τιμές διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα. Οι προτάσεις αυτές είναι προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δημοσιογράφος: Αναπροσαρμογή στις προτάσεις αυτές;
Πρόεδρος: Τις προτάσεις αυτές, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. θα συζητήσουμε μόνο σχετικά με το ρυθμό των προτάσεων που έχουμε κάνει, όχι σχετικά με τα μεγέθη.

Δημοσιογράφος: Αλλά οι αυξήσεις τους τελευταίους μήνες, οι συνεχείς αυξήσεις, δεν νομίζετε ότι είναι λίγο υπερβολικές;
Πρόεδρος: Κοιτάξτε κάτι, οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, είναι πραγματικά πολύ μεγάλες για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Όμως από την άλλη πλευρά η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι δαπανηρή, έχει ένα κόστος. Αν το κόστος αυτό δεν το πληρώσουμε σήμερα θα κληθούμε να το πληρώσουμε αύριο πολλαπλάσια. Εγώ σαν στέλεχος είμαι υποχρεωμένος να προτείνω αυτό το οποίο είναι σωστό για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφασίσουν. Η ευθύνη όμως της απόφασης, βαρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Γενική Συνέλευση, την Πολιτεία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να με σταματάει εμένα να κάνω αυτό το οποίο είναι σωστό.

Δημοσιογράφος: Αν ο Πρωθυπουργός ζητήσει την παραίτησή σας θα τη δεχτείτε χωρίς γκρίνιες, μέσα σε εισαγωγικά;
Πρόεδρος: Κατ’ αρχήν ο Πρωθυπουργός με έχει τιμήσει ιδιαίτερα δίνοντας μου την ευκαιρία να υπηρετήσω τη ΔΕΗ από αυτή τη θέση. Όχι μόνο θα την τιμήσω αλλά και θα την υποστηρίξω και θα συνεργαστώ μαζί με την Κυβέρνηση αλλά και τα στελέχη της ΔΕΗ για μια ομαλή διαδοχή. Αυτό είναι καθήκον του κάθε στελέχους. "

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v