Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στα 17,50 ευρώ η τιμή διάθεσης (update)

Κατά 6,7 φορές υπερκαλύφθηκε η δημόσια προσφορά για τη διάθεση του τρίτου πακέτου μετοχών της ΔΕΗ, με την τιμή διάθεσης να κλείνει στα 17,50 ευρώ. Θα διατεθούν συνολικά 36.500.000 μετοχές.

ΔΕΗ: Στα 17,50 ευρώ η τιμή διάθεσης (update)
Κατά 6,7 φορές υπερκαλύφθηκε η δημόσια προσφορά για τη διάθεση του τρίτου πακέτου μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΗ, με την τιμή διάθεσης να καθορίζεται στα 17,50 ευρώ ανά μετοχή.

Το Ελληνικό Δημόσιο και η ΔΕΚΑ διέθεσαν συνολικά 36.500.000 εκατομμύρια μετοχές της ΔΕΗ, ενώ με βάση την τιμή διάθεσης τα συνολικά συγκεντρωθέντα κεφάλαια από τη συνδυασμένη προσφορά αναμένεται να ανέλθουν στα περίπου 636 εκατ. ευρώ.

Ποσοστό περίπου 46,1 % του συνόλου της προσφοράς κατανεμήθηκε σε θεσμικούς και μη θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και ποσοστό 53,9% περίπου του συνόλου της προσφοράς κατανεμήθηκε σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών που κατανεμήθηκαν σε κατόχους αυτών που διατέθηκαν στην ιδιωτική τοποθέτηση σε εργαζόμενους και σε μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.

Σημειώνεται πως η δημόσια εγγραφή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και τα αποτελέσματα της εγγραφής φέρουν τους θεσμικούς τους εξωτερικού να εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η διεθνής προσφορά υπερακαλύφθηκε κατά 10,2 φορές.

Για τους επενδυτές που ενεγράφησαν με προμέτοχα η τιμή διάθεσης των μετοχών καθορίστηκε στα 16,625 ευρώ, ενώ για τους εργαζόμενους και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ενεγράφησαν στην ιδιωτική τοποθέτηση η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 15,75 ευρώ.

Οι Έλληνες θεσμικοί ζήτησαν 43 εκατ. μετοχές, στην τιμή των 17,50 ευρώ, ενώ οι απλοί επενδυτές έχουν εγγραφεί για 28 εκατομμύρια μετοχές.

Στην ιδιωτική τοποθέτηση, από το σύνολο των 1.700.000 που ήταν προς διάθεση, ζητήθηκαν 1.350.000 εκατομμύρια μετοχές.

Το μέγεθος της συνδυασμένης προσφοράς αντιπροσωπεύει ποσοστό 15,7% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων 5,4 εκατομμυρίων μετοχών που θα αποτελέσουν αντικείμενο του δικαιώματος προαίρεσης των αναδόχων για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v