Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στα 17,5 ευρώ η πιθανή τιμή διάθεσης (update)

Πάνω από 3 φορές υπερκάλυψη σημειώνει η δημόσια προσφορά για το τρίτο πακέτο μετοχών της ΔΕΗ σε Ελλάδα και εξωτερικό, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του euro2day.gr. Οι ξένοι θεσμικοί ζητούν πάνω από 60 εκατ. μετοχές στην τιμή των 17,5 ευρώ.

ΔΕΗ: Στα 17,5 ευρώ η πιθανή τιμή διάθεσης (update)
Πάνω από 3 φορές υπερκάλυψη σημειώνει η δημόσια προσφορά για το τρίτο πακέτο μετοχών της ΔΕΗ σε Ελλάδα και εξωτερικό, που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του euro2day.gr.

Οι ξένοι θεσμικοί ζητούν πάνω από 60 εκατ. μετοχές στην τιμή των 17,5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σήμερα η μετοχή έκλεισε στα 18,12 ευρώ, τιμή αρκετά πάνω από το ανώτατο εύρος της δημόσιας προσφοράς, δηλ. τα 17,72 ευρώ, ενώ το κατώτατο εύρος έχει ορισθεί στα 16,40 ευρώ.

Το μέγεθος της συνδυασμένης προσφοράς αναμένεται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο σε 36,5 εκατομμύρια μετοχές, ή ποσοστό 15,7% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων 5,4 εκατομμυρίων μετοχών που θα αποτελέσουν αντικείμενο του δικαιώματος προαίρεσης των αναδόχων για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

Με τη διάθεση του συγκεκριμένου ποσοστού, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσδοκά να εισπράξει από 598,6 έως 646,7 εκατ. ευρώ.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v