Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H YΠΕΕ έκλεισε κατάστημα της StanleyBet

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων πραγματοποίησε «έφοδο» και έκλεισε το κατάστημα της StanleyBet στο Κολωνάκι.

H YΠΕΕ έκλεισε κατάστημα της StanleyBet
Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων πραγματοποίησε «έφοδο» χθες και έκλεισε το κατάστημα της StanleyBet στο Κολωνάκι.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η "Καθημερινή", η ΥΠΕΕ δεν έπραξε ανάλογα για το κατάστημα της βρετανικής εταιρίας στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, συνεχίζει το δημοσίευμα, φέρεται να έχει γνωστοποιήσει στη βρετανική εταιρία ότι στην περίπτωση που η StanleyBet επιμένει να προσφέρει διαδικτυακά στην Ελλάδα παιχνίδια προκαθορισμένου στοιχήματος, η ΟΠΑΠ προτίθεται να κάνει το ίδιο στη Βρετανία προσφέροντας με τον ίδιο τρόπο διαδικτυακά παιχνίδια λοταριών.

Από την Stanleybet εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Συνελήφθη και αφέθη ελεύθερος ο διαμεσολαβών της Stanleybet International στην Αθήνα.

H Stanleybet International ανακοινώνει ότι χθες το βράδυ, στις 19:30, η Αστυνομία, μετά από μήνυση της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνέλαβε το διαμεσολαβούντα υπεύθυνο του καταστήματος και κατάσχεσε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρήματα και κουπόνια.

Παράλληλα με την επέμβαση της Αστυνομίας έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στο κατάστημα. Από τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκε η πλήρης συμμόρφωση του πράκτορα και της εταιρείας με τους ελληνικούς φορολογικούς νόμους.

Ο διαμεσολαβών της Stanleybet International κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα και άφησε τον διαμεσολαβούντα ελεύθερο.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι αυτό συνιστά έμμεση αλλά σαφή αναγνώριση από την Εισαγγελία του νόμιμου δικαιώματος εγκατάστασης και διασυνοριακής παροχής υπηρεσιών αθλητικού στοιχηματισμού της Stanleybet International διότι, σε αντίθετη περίπτωση, όπως εξάλλου συνηθίζεται, εάν ο εισαγγελέας ήταν πεπεισμένος για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης, θα παρέπεμπε την υπόθεση απευθείας στο ακροατήριο χωρίς περαιτέρω έρευνα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v