Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρ. Σαράντης: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Το στόχο για βελτίωση του ποσοστού κερδοφορίας σε 6% μέχρι το 2005 από 4,1%, τη στρατηγική για την επόμενη 3ετία και τις προβλέψεις για το σύνολο του 2003, παρουσίασε στην ΕΘΕ η Γρ. Σαράντης.

Γρ. Σαράντης: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Tις προβλέψεις για τη πορεία των οικονομικών μεγεθών στο σύνολο του 2003 αλλά και τους στρατηγικούς στόχους για την επόμενη 3ετία, παρουσίασε στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών η Γρ. Σαράντης την οποία εκροσώπησε ο κ. Νίκος Κεφαλάς, Γενικός Δ/ντης.

Οπως επισημάνθηκε στη παρουσίαση, η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων με ένα δυναμικό portfolio που της εξασφαλίζει συνεχώς αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, ακολούθησε αναφορά στη στρατηγική και τους στόχους της Γρ. Σαράντης για τα επόμενα έτη. Η διοίκηση της εταιρίας, αναλύοντας τις τάσεις της αγοράς και την παρούσα κατάσταση, έθεσε τους στρατηγικούς της στόχους για την επόμενη 3ετία.

Η στρατηγική συνοψίζετε σε 2 κυρίως άξονες, στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς της.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη του ομίλου θα επιτευχθεί χάρη στην παραγωγή νέων προϊόντων κυρίως στους κλάδους των καλλυντικών, προϊόντων οικιακής χρήσης και φαρμακευτικών προϊόντων και στην περαιτέρω εξάπλωση της σε νέες χώρες.

Όσον αφορά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ομίλου, θα επιτευχθεί μέσω της βελτίωσης του μεικτού περιθωρίου κέρδους της εταιρίας, καθώς και μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους. Η σωστά σχεδιασμένη στρατηγική, καθώς και η ορθολογική διεκπεραίωση της θα επιφέρουν εξαιρετικά ευνοϊκά αποτελέσματα για το 2003, αλλά και για τα επόμενα 2 έτη.

Συγκεκριμένα, για το 2003 προβλέπεται ότι η Γρ. Σαράντης θα επιτύχει καθαρές πωλήσεις 234 εκατ. ευρώ, ΕΒΤ 19 εκατ. ευρώ, ενώ κέρδη μετά από φόρους και μειοψηφίες 9,5 εκατ. ευρώ.

Στόχος, τέλος, της εταιρίας για τα επόμενα έτη είναι η βελτίωση του ποσοστού κερδοφορίας μετά από φόρους και μειοψηφίες το οποίο από 4,1% που σημειώθηκε το 2003 επιδιώκει να το αυξήσει σε 6% μέχρι το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v