Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola: Τι ειπώθηκε στο conference call

Το guidance για αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4% και για σταθεροποίηση ΕΒΙΤ και EPS, επανέλαβε η διοίκηση της 3E, τονίζοντας ότι παραμένει επιφυλακτική λόγω των συνθηκών της αγοράς.Τα βασικά σημεία του conference call.

Coca Cola: Τι ειπώθηκε στο conference call
Το guidance για αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 4% και για σταθεροποίηση των ΕΒΙΤ και των κερδών ανά μετοχή, επανέλαβε χθες η διοίκηση της Coca Cola 3E, τονίζοντας ωστόσο ότι παραμένει επιφυλακτική λόγω των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς, όπως αναφέρει στο πρωινό της report (06/11) η Eurobank Sec.

Στη διάρκεια του conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το εννεάμηνο, η διοίκηση της Coca Cola 3E ανέφερε μεταξύ άλλων:

-Για τις πρωτοβουλίες για περιορισμό του κόστους: Το γ’ τρίμηνο το όφελος ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ ισόποσο αναμένεται να είναι η εξοικονόμιση και το δ’ τρίμηνο

-Η διοίκηση συνεχίζει να επανεξετάζει τις δαπάνες της σε διάφορες χώρες, προκειμένου να επιτύχει τον περαιτέρω περιορισμό του κόστους.

-Οι αυξήσεις των τιμών σε συγκεκριμένες χώρες στήριξε την αύξηση σε επίπεδο κύκλου εργασιών χωρίς να έχει επιπτώσεις στον ρυθμό αύξησης του όγκου, με την διοίκηση να σημειώνει πως η εταιρεία διατήρησε ή αύξησε το μερίδιο της στις περισσότερες χώρες.

-Για την Ρωσία αναφέρθηκε ότι, αν και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν δύσκολες, η διοίκηση παραμένει θετική για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς αυτής, τονίζοντας ότι είναι «καλά τοποθετημένη» ώστε να επωφεληθεί της μελλοντικής ανάπτυξης.

-Η εξαγορά της ιταλικής Socib αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου

-Το guidance για την χρήση του 2009 θα δημοσιοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2009, μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για την χρήση του 2008.

-Η μερισματική πολιτική παραμένει αμετάβλητη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v