Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέα παράταση στον διαγωνισμό για Φλώρινα

Παράταση τριών μηνών παίρνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Η παράταση της προθεσμίας δόθηκε λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος συμμετοχής στον διαγωνισμό.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Νέα παράταση στον διαγωνισμό για Φλώρινα
Παράταση τριών μηνών παίρνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του euro2day, η παράταση της προθεσμίας, που έληγε στις 18 Νοεμβρίου, δόθηκε λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος συμμετοχής στον διαγωνισμό. Έτσι, η υποβολή των προσφορών πάει για τον Φεβρουάριο του 2009, εκτός κι αν υπάρξει και νέα καθυστέρηση.

Το έργο αφορά στη μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ατμοηλεκτρικής μονάδας ΙΙ στη Μελίτη Φλώρινας, ισχύος 420 - 450 MW, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα παροχής θερμικής ενέργειας ισχύος 70 MWh για τηλεθέρμανση.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 675 εκατ. ευρώ. Στους όρους του διαγωνισμού προβλέπεται και η ενσωμάτωση τεχνολογίας δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη, ενώ η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται σε 52 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Στο μεταξύ, λήγει στις 25 Νοεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό για την κατασκευή της μονάδας 5 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης της ΔΕΗ. Είναι η τρίτη κατά σειρά προθεσμία που έχει δοθεί για το συγκεκριμένο έργο, που αφορά στην κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 750 έως 835 MW, με καύσιμο φυσικό αέριο, προϋπολογισμού 570 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v