Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΟΝΑ: Κανονικά το Hilton Rhodes Resort

Κανονικά θα λειτουργήσει η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα του Hilton, Hilton Rhodes Resort (παραθεριστική μονάδα) το 2002, αναμένοντας τζίρο 7,6 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με την ανακαίνιση του Hilton, η α’ φάση (65% του έργου) θα ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2002.

ΙΟΝΑ: Κανονικά το Hilton Rhodes Resort
Κανονικά θα λειτουργήσει η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα του Hilton, Hilton Rhodes Resort, κατά την τρέχουσα χρήση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις προς το ΧΑΑ και αναμένεται να εμφανίσει κύκλο εργασιών της τάξεως των 7,63 εκατ. ευρώ περίπου.

Να σημειωθεί ότι η εισηγμένη εταιρία δεν θα εμφανίσει κύκλο εργασιών από την κύρια δραστηριότητα του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, λόγω διακοπής της λειτουργίας του, σύμφωνα και με παλιότερή της ανακοίνωση.

Το Hilton Rhodes Resort είναι τάξεως πολυτελείας (σύμφωνα με το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ), εντάχθηκε από 1/1/2001 στη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα της Hilton και λειτουργεί έκτοτε υπό τη διαχείρισή της. Η λειτουργία της μονάδος είναι εποχιακή, ως παραθεριστικό θέρετρο.



Κατά το 2001, η εισηγμένη προέβη σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Hilton Rhodes Resort της τάξεως των περίπου 875.000 ευρώ, από τα ταμειακά της διαθέσιμα. Σκοπός της επενδύσεως ήταν και είναι η αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και η σταδιακή αναδιάρθρωση του μίγματος αγορών που απευθύνεται, για τη βελτίωση του κύκλου εργασιών.

Οσον αφορά στις εργασίες για την ανακαίνιση του Hilton Αθηνών, εξελίσσονται επί του παρόντος ομαλά και μέσα στο πλαίσιο του σχετικού χρονοδιαγράμματος, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται. Εάν δεν υπάρξει επιρροή από απρόβλεπτους και εξωγενείς παράγοντες, η α’ φάση υλοποιήσεως, η οποία περιλαμβάνει την παράδοση του περίπου 65% του έργου, θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα δε με το χρονοδιάγραμμα, το όλο έργο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις τον Ιούλιο του 2003.

Τα κύρια στοιχεία του υπό εκτέλεση κτιριολογικού προγράμματος είναι τα ακόλουθα: α) Αύξηση της δυναμικότητας δωματίων από 453 σε 517, με την προσθήκη νέας πτέρυγας. β) Αύξηση των προς εκμετάλλευση χώρων με τη δημιουργία πρόσθετων αιθουσών πολλαπλής χρήσεως, πρόσθετων θέσεων στον υπόγειο χώρο σταθμεύσεως, Health Club κ.λπ. γ) Πλήρης ανακαίνιση των επισιτιστικών τμημάτων και προσθήκη νέων. δ) Εγκατάσταση σύγχρονης τεχνολογίας σε όλους τους τομείς για τη βελτίωση των προσφερομένων υπηρεσιών και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σύμφωνα και πάλι με την ανακοίνωση της εταιρίας, τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να επιδράσουν θετικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών και στα αποτελέσματα της εταιρίας, μετά την πλήρη επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, το οποίο, ως γνωστόν, θα λειτουργήσει ως υποκατάστημα και υπό τη διαχείριση της Hilton.

Το εναπομείναν ανθρώπινο δυναμικό του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών ανέρχεται σε 213 άτομα. Σημειώνεται ότι καταβλήθηκε ποσό 303 εκατ. δρχ. σε εργαζόμενους του ξενοδοχείου, οι οποίοι απεδέχθησαν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανήγγειλε η εταιρία, λόγω της διακοπής λειτουργίας και της ριζικής ανακαινίσεώς του, με συνέπεια να επιβαρυνθούν ισόποσα τα αποτελέσματα χρήσεως της περιόδου 1/1/2001-31/12/2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v