Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Επιστροφή στις «αγκάλες» της Πειραιώς

Έκλεισε το deal της Τράπεζας Πειραιώς με την Proton Bank με τη συμφωνηθείσα σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται σε 1 μετοχή της Πειραιώς για 8,25 μετοχές της Proton, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.

Proton: Επιστροφή στις «αγκάλες» της Πειραιώς
Έκλεισε το deal της Τράπεζας Πειραιώς με την Proton Bank με τη συμφωνηθείσα σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται σε 1 μετοχή της Πειραιώς για 8,25 μετοχές της Proton, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό δημοσίευμα του euro2day.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα συμφωνία, που είναι σαφώς χειρότερη απο την προηγούμενη για τους μετόχους της Proton, φέρεται να περιλαμβάνει όχι μόνον μετοχές της διοικητικής ομάδας που είχε συνάψει την πρώτη συμφωνία, (άρα ποσοστό της τάξεως του 25-27%) αλλά και ποσοστό της τάξεως του 7% του ξένου fund Fortress.

Κάτι που αν ισχύει, αθροιστικά θα δώσει στην Πειραιώς τα αυξημένα δικαιώματα που κατέχουν ποσοστά άνω του 33,34%.

Νωρίτερα, το euro2day μετέδωσε:

"Στις «αγκάλες» της Πειραιώς επιστρέφει αναγκαστικά η Proton Bank μετά την άκαρπη διερεύνηση ενδιαφερόμενων αγοραστών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Οι δύο πλευρές βρίσκονται ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά τις τελευταίες ημέρες . Διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με χειρότερους όρους αυτή τη φορά σε σχέση με την προηγούμενη για την Proton καθώς η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής κινείται στην περιοχή των 8,25 μετοχών Proton για κάθε 1 μετοχή Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία για κατ αρχήν ανταλλαγή περίπου του 26,98% της Proton με – ίδιες- μετοχές της στις 13/10 με σχέση ανταλλαγής τότε 5,5 μετοχές Proton για κάθε 1 Πειραιώς. Η συμφωνία τότε τινάχθηκε στον «αέρα» όταν μετά τη διενέργεια ενός γρήγορου due diligence η Πειραιώς ζήτησε η σχέση ανταλλαγής να μεταβληθεί υπέρ της (στα επίπεδα του 6,5 ή 7 προς 1) αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τους μετόχους της Proton.

Η επιδείνωση της σχέσης ανταλλαγής στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις οφείλεται αφενός στην αλλαγή των κεφαλαιοποιήσεων αφετέρου στο ότι πιθανόν να αποτυπώνει και τα κόστη αναδιάρθρωσης της Proton τα οποία θα αναλάβει η Πειραιώς".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v