Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόοδος: Με discount 18% διαπραγματεύεται η μετοχή

Υπεραξία ύψους 3,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζει το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας Πρόοδος στο τέλος Σεπτεμβρίου. Με βάση το κλείσιμο της συνεδρίασης στις 17/10/03 η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 18,4%.

Πρόοδος: Με discount 18% διαπραγματεύεται η μετοχή
Στα 104 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρίας επενδύσεων Πρόοδος στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία η υπεραξία χαρτοφυλακίου διαμορφώνεται στα 3,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το δημοσιευμένο πίνακα επενδύσεων της εταιρίας.

Η εσωτερική αξία της μετοχής, σύμφωνα με στοιχεία στη λήξη της συνεδρίασης στις 17 Οκτωβρίου, διαμορφώνεται στα 3,24 ευρώ. Εάν ληφθεί υπόψη και το γεγονός, ότι η τιμή κλεισίματος της μετοχής την ίδια ημέρα διαμορφώνεται στα 2,64 ευρώ τότε η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται με discount 18,4% περίπου.

Σύμφωνα με τη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας από τα 104 εκατ. ευρώ που είναι η αξία του χαρτοφυλακίου τα 101 εκατ. ευρώ αφορούν επενδύσεις σε χρεόγραφα και διαθέσιμα εσωτερικού και ποσό 3,2 εκατ. ευρώ αφορά επενδύσεις στο εξωτερικό.

Η αξία των επενδύσεων της εταιρίας σε μετοχές ανέρχεται στα 94,2 εκατ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο μετοχών παρουσιάζει υπεραξία ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού χαρτοφυλακίου της εταιρίας καλύπτεται από τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της EFG Eurobank, της Coca Cola 3E, του ΟΤΕ, της Alpha Bank, της Cosmote και της Folli Follie.

Πέτρος Μπάρκας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v