Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Ο τραπεζίτης που αψηφά την κρίση

Εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Ανδρέα Βγενόπουλου όσον αφορά στη σχεδιαζόμενη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG κατά 5 δισ. ευρώ δείχνουν τραπεζίτες, επενδυτές και αναλυτές, σύμφωνα με το Financial News.

Βγενόπουλος: Ο τραπεζίτης που αψηφά την κρίση
Εμπιστοσύνη στις ικανότητες του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου να υλοποιήσει τη νέα αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ δείχνει ο χρηματοοικονομικός κλάδος.

Σύμφωνα με το Financial News (την online εξειδικευμένη οικονομική έκδοση του Dow Jones), το σχέδιο του αντιπροέδρου της Marfin Popular Bank μπορεί να είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο, με δεδομένη τη σημαντική υποχώρηση της μετοχής της από τις αρχές του έτους, ωστόσο τραπεζίτες, επενδυτές και αναλυτές τονίζουν την «απίστευτη» επιτυχία του κ. Βγενόπουλου στην προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 5,2 δισ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως ενδεχομένως να υπάρξουν αρκετοί θεσμικοί επενδυτές που θα στηρίξουν τα σχέδια του κ. Βγενόπουλου, βασιζόμενοι στην ικανότητά του να «ανακαλύπτει» επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά.

Σύμφωνα με τραπεζίτες και αναλυτές της European ECM, ο κ. Βγενόπουλος θα πρέπει να είναι σίγουρος για τη στήριξη τουλάχιστον ενός βασικού μεγαλοεπενδυτή, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι εάν η ΜΡΒ βρει ορισμένους επενδυτές με «βαθιές τσέπες», τότε θα ακολουθήσουν και άλλοι επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v