Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΤΕ διαθέτει άμεση ρευστότητα 2-2,5 δισ. ευρώ

Την ισχυρή άμεση ρευστότητα του ομίλου Εθνικής Τράπεζας τόνισε με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Τ. Αράπογλου, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπάρχει ανάγκη χρησιμοποίησης του πακέτου στήριξης.

Η ΕΤΕ διαθέτει άμεση ρευστότητα 2-2,5 δισ. ευρώ
Την ισχυρή άμεση ρευστότητα του ομίλου Εθνικής Τράπεζας τόνισε με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο πρόεδρός του, κ. Τ. Αράπογλου, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπάρχει ανάγκη χρησιμοποίησης του πακέτου στήριξης.

Ερωτώμενος για τη ρευστότητα του ομίλου ο πρόεδρος της Εθνικής σημείωσε ότι διαθέτει υπερβάλλουσα ρευστότητα, σε άμεση διαθεσιμότητα της τάξης των 2 - 2,5 δισ. ευρώ. Πέραν όμως αυτής, διαθέτει μεγάλο χαρτοφυλάκιο ομολόγων Δημοσίου καθώς και πάνω από 10 δισ. ευρώ δάνεια που οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να ενισχύσουν τη ρευστότητα του ομίλου.

Η Εθνική είναι και θα συνεχίσει να είναι η πιο καλά προετοιμασμένη τράπεζα για την αντιμετώπιση της κρίσης όχι σε ελληνικό αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε ο κ. Αράπογλου, σημειώνοντας ως εκ τούτου ότι αφού ο όμιλος είναι ισχυρός και διαθέτει ρευστότητα έχει χρόνο να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης των τραπεζών.

Ερωτώμενος για τη ρευστότητα της Finansbank o πρόεδρος της Εθνικής τόνισε ότι η τουρκική θυγατρική της Εθνικής έχει πετύχει αυξάνοντας τις καταθέσεις της τον τελευταίο χρόνο κατά 50% να είναι πρακτικά αυτοχρηματοδοτούμενη. «Μόλις το 6% - 7% του συνολικού ισολογισμού της Finansbank χρηματοδοτείται από τον όμιλο και αυτό συγκυριακά για λόγους καθαρά διαχείρισης του κόστους άντλησης χρήματος σε επίπεδο ομίλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αράπογλου. Τέλος, σημείωσε ότι η Finansbank είναι εξαιρετικά κερδοφόρα με αποτέλεσμα η Εθνική να έχει ανακτήσει το 17% των κεφαλαίων που δαπάνησε για την εξαγορά της.

Τέλος, αναφορικά με τις προοπτικές των οικονομιών της ΝΑ. Ευρώπης ο πρόεδρος της Εθνικής τόνισε ότι οι φόβοι καταστροφής είναι υπερβολικοί και διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι οικονομίες των χωρών της περιοχής και ιδιαίτερα αυτές της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, με χαμηλότερους όμως ρυθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v