Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Εξαγόρασε το δίκτυο ύδρευσης Ασπροπύργου

Σύμβαση για τη μεταβίβαση της κυριότητας του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ασπροπύργου στην ΕΥΔΑΠ υπεγράφη σήμερα. Το δίκτυο είναι μήκους 195 χλμ. και για την εξαγορά του καταβλήθηκε το ποσό των 2,74 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Εξαγόρασε το δίκτυο ύδρευσης Ασπροπύργου
Σύμβαση, για τη μεταβίβαση της κυριότητας του δικτύου ύδρευσης του δήμου Ασπροπύργου στην ΕΥΔΑΠ, υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ελευθέριος Τζέλλας και ο δήμαρχος Ασπροπύργου Γεώργιος Λιάκος.

Το δίκτυο που παραλαμβάνει η ΕΥΔΑΠ, έχει συνολικό μήκος 195 χιλιομέτρων και εξυπηρετεί -μέσω 11.500 παροχών- περίπου 31.000 κατοίκους και δεκάδες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες. Για την εξαγορά του η ΕΥΔΑΠ κατέβαλε στον Δήμο Ασπροπύργου το ποσό των 2.748.614 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ΕΥΔΑΠ, εντάσσοντας το παραλαμβανόμενο δίκτυο στο συνολικό σύστημα ευθύνης της, θα εφαρμόσει και σ’ αυτό όλους τους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες διαχείρισης που ισχύουν για την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, εξασφαλίζοντας στους κατοίκους του Δήμου Ασπροπύργου την επάρκεια, αλλά και την υψηλή ποιότητα του πόσιμου νερού.

Επιπλέον, η ανακοίνωση τονίζει ότι από τη σύγκριση των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Ασπροπύργου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής θα ωφεληθεί και οικονομικά από την παραλαβή του δικτύου ύδρευσης από την ΕΥΔΑΠ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι -με την παραλαβή του δικτύου ύδρευσης- η ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσει σταδιακά στη μελέτη και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Δήμο Ασπροπύργου, στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδιασμού της που καλύπτει συνολικά το Θριάσιο Πεδίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v