Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Επιστολή αποστασιοποίησης από το πακέτο

Δεν χρειάζεται ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας επισημαίνει η Τράπεζα Πειραιώς σε επιστολή της προς την ΤτΕ, σε μια εξέλιξη που δείχνει ότι προς το παρόν αποστασιοποιείται από τη χρήση του πακέτου διάσωσης.

Πειραιώς: Επιστολή αποστασιοποίησης από το πακέτο
Δεν χρειάζεται ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας επισημαίνει η Τράπεζα Πειραιώς σε επιστολή της προς την ΤτΕ, σε μια εξέλιξη που εμμέσως δείχνει ότι προς το παρόν αποστασιοποιείται από τη χρήση του πακέτου διάσωσης.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του euro2day, η Τράπεζα Πειραιώς, απαντώντας στην επιστολή που απέστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και αναφερόμενη ειδικά στο σημείο όπου η ΤτΕ ζητούσε να αυξηθούν τα κύρια κεφάλαια (Tier 1) της τράπεζας σε ποσοστό άνω του 8%, υποστήριξε με επιστολή της προς το διοικητή της ΤτΕ ότι ο δείκτης βρίσκεται σε επίπεδα άνω του 8% και άρα, δεν χρειάζεται ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Αυτό σημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς προς το παρόν δεν έχει ανάγκη να εκδώσει προνομιούχες μετοχές.

Εμμέσως, αυτό δείχνει να συνεπάγεται ότι η Πειραιώς αποστασιοποιείται προς το παρόν από τη χρήση του πακέτου διάσωσης, δεδομένου ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με συμμετοχή του δημοσίου είναι προϋπόθεση για τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v