Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΥΡΩΒ:Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης το 2009

Νέες πηγές άντλησης κεφαλαίων θα αναζητήσει εντός του 2009 η Eurobank, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank, κ. Ν. Νανόπουλος, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για την ανάλυση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

EΥΡΩΒ:Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης το 2009
Νέες πηγές άντλησης κεφαλαίων θα αναζητήσει εντός του 2009 η Eurobank, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της EFG Eurobank, κ. N. Νανόπουλος, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για την ανάλυση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.  

Όπως επεσήμανε ο κ. Νανόπουλος, στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα θα εξετάσει τόσο το κρατικό σχέδιο στήριξης όσο και νέες τιτλοποιήσεις.

Ειδικότερα αναφορικά με το κρατικό σχέδιο, ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε ότι η τράπεζα θα το μελετήσει. "Σαφώς είναι ευθυγραμμισμένο με τα αντίστοιχα σχέδια των άλλων χωρών, αλλά όπως ξέρετε, ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες", εξήγησε.    

Ωστόσο, ο CEO της Eurobank τόνισε ότι ο όμιλος διατηρεί ισχυρή κεφαλαιακή βάση. 

Αναφορικά με τα μεγέθη της τράπεζας στο εννεάμηνο, ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα ισχυρά, κυρίως λόγω της ισχυρής αύξησης στα καθαρά έσοδα από τόκους. 

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας, η Eurobank μετέφερε ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας 400 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση της τροποποίησης των ΔΛΠ 39 και 7, επικαλούμενη την περιορισμένη εμπορευσιμότητά τους.

Σχετικά με την στρατηγική της Eurobank το 2009, ο CEO εξήγησε ότι η πιστωτική κρίση οδηγεί σε νέες προτεραιότητες, προσθέτοντας πως ο όμιλος θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω συσσώρευση καταθέσεων, την ανατιμολόγηση των δανείων, τη διαχείριση ρίσκου (με αυστηρότερα κριτήρια χορηγήσεων), αλλά και περιορισμό του κόστους.  
    
Σε ερώτηση για πιθανές προβλέψεις αναφορικά με τα κέρδη δ' τριμήνου αλλά και για το 2009, η διοίκηση της Eurobank σημείωσε ότι στην παρούσα φάση, η ορατότητα είναι περιορισμένη. "Είναι δύσκολο να προβλέψουμε ή να δεσμευτούμε για τα οικονομικά αποτελέσματα", ανέφεραν τα στελέχη της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v