Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αποκοπή μερίσματος – Τι λένε Marfin, Π&Κ

Χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος χρήσης 2003, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 0,35 ευρώ, θα διαπραγματεύεται η μετοχή της Intralot από σήμερα (16/10), γεγονός το οποίο αναμένεται να φέρει τον τίτλο της εταιρίας στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Intralot: Αποκοπή μερίσματος – Τι λένε Marfin, Π&Κ
Χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος της χρήσης 2003 διαπραγματεύεται από σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2003, η μετοχή της Intralot.

Σημειώνεται πως το ύψος του προμερίσματος ανέρχεται στα 0,35 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η ημερομηνία πληρωμής αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα.

Όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, η διανομή του προμερίσματος καταδεικνύει τις ισχυρές ταμειακές ροές της εταιρίας, γεγονός που ενδέχεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επίσης, η Marfin προσθέτει πως η μετοχή της Intralot διαπραγματεύεται 10,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και με σημαντικό discount σε σχέση με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές εταιρίες, ενώ η μερισματική απόδοση διαμορφώνεται στο 2,3%.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2003, αναφέρει πως η πληρωμή μερίσματος ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας κατά την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Σημειώνεται πως η Intralot είναι η κύρια επιλογή της Π&Κ από τις ελληνικές εταιρίες τυχερών παιχνιδιών, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως διαπραγματεύεται 12,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Επίσης, σημειώνεται πως η μετοχή της Intralot έχει παρουσιάσει υπεραπόδοση από την αρχή του έτους 5,9% ως προς τον Γενικό Δείκτη, ή 4,1% από τις 26 Ιουνίου, όταν η χρηματιστηριακή αναβάθμισε τη μετοχή σε ”κύρια επιλογή” στην τιμή των 13,28 ευρώ.

Η Π&Κ συμπληρώνει πως οι βασικοί κίνδυνοι είναι η αντιμετώπιση των μετόχων μειοψηφίας και η πώληση μετοχών από τους κύριους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v