Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διχασμένο το ΔΣ για ΑτΕ

Διαφορετικές απόψεις διαμορφώνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, για τη συνέχιση ή όχι της ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

ΔΕΗ: Διχασμένο το ΔΣ για ΑτΕ
Διαφορετικές απόψεις διαμορφώνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, για τη συνέχιση ή όχι της ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Στο δ.σ. που συνήλθε σήμερα, ύστερα από το εξώδικο που απέστειλε χθες η Αλουμίνιον της Ελλάδος, καθιστώντας υπεύθυνα τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ για τις ζημίες που θα υποστεί η εταιρία από τυχόν διακοπή της ηλεκτροδότησης της μονάδος της, υπέρ της διακοπής της ηλεκτροδότησης της ΑτΕ τάσσεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τ.Αθανασόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των ζημιών που θα υποστεί η ΑτΕ από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ υπολογίζονται σε 600 εκατ. ευρώ, ποσό για το οποίο ωστόσο η μονάδα είναι ασφαλισμένη.

Η συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΗ είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους γνωμοδότηση για το θέμα και η σχετική συνεδρίαση του οργάνου προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αθανασόπουλος στη διάρκεια του δ.σ. μίλησε με απαξιωτικές εκφράσεις για την παρέμβαση τόσο του υπουργείου, ενώ αμφισβήτησε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου.


*** Τι ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Μετά το πέρας του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ με μεγάλη έκπληξη περιήλθαν σε γνώση των μελών του διάφορα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που υποστηρίζουν ότι, κατά τη συζήτηση της ανακοίνωσης για την Αλουμίνιον της Ελλάδος προκλήθηκε ένταση και πολύ περισσότερο ότι σημειώθηκε διάσταση απόψεων και ρήξη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι, όλα τα αναφερόμενα στα σχετικά δημοσιεύματα είναι παντελώς αναληθή και ουδόλως ανταποκρίνονται τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς το κλίμα που επικράτησε κατά τη σχετική συζήτηση.

Φυσικά, όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν καταγραφεί στα πρακτικά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v