Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος συζητήσεων για ΤΤ - Ανοικτός διαγωνισμός

Την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με το ΤΣΜΕΔΕ και την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για τη μερική αποκρατικοποίηση του Τ. Ταμιευτηρίου ανακοίνωσε ο Ν. Χριστοδουλάκης. Εντός των προσεχών ημερών οι λεπτομέρειες, απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Τι λέει το Υπουργείο για τη διάθεση των εσόδων από το placement της Εθνικής.

Τέλος συζητήσεων για ΤΤ - Ανοικτός διαγωνισμός
Την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με το ΤΣΜΕΔΕ και την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε ο Ν. Χριστοδουλάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις του Υπουργείου Οικονομικών με το ΤΣΜΕΔΕ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την αγορά του 35% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μετά την παρέλευση και της τελευταίας προθεσμίας που είχε τεθεί, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αδυναμία κατάθεσης οικονομικής πρότασης προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η διαδικασία, όπως αναφέρεται, που είχε ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2002, είχε στόχο την απόκτηση στρατηγικού μειοψηφικού πακέτου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το ΤΣΜΕΔΕ και την εν συνεχεία συγχώνευσή του με την Τράπεζα Αττικής για να δημιουργηθεί μία ισχυρή σύγχρονη τράπεζα, ικανή να εξυπηρετεί 80.000 μηχανικούς, και εκατομμύρια μικροκαταθέτες σε όλη τη χώρα.

Μετά την σημερινή εξέλιξη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η μόνη επιλογή του Ελληνικού Δημοσίου για την μερική αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι η διεθνής και ανοιχτή διαδικασία υποβολής προσφορών.

Οι όροι και λεπτομέρειες της σχεδιαζόμενης διαδικασίας θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως κατατέθηκαν σήμερα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου (490 εκατ. ευρώ 167 δισ. Δρχ) για το τίμημα πώλησης του 11% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας. Το ποσό αυτό διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Η πράξη αυτή θέτει τέρμα στους ισχυρισμούς περί δήθεν διάθεσης του ποσού για τη κάλυψη του ελλείμματος ή τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής που πρόσφατα εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι σύμφωνα και με τους κανόνες της Eurostat δεν επιτρέπεται η διάθεση εσόδων από πώληση μετοχών για τη μείωση του ελλείμματος, καταλήγει η ανακοίνωση.

* Απεργία Εργαζομένων στο ΤΤ

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας αύριο και την Παρασκευή πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμειυτήριο.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται ως αντίδραση στην πρόθεση της κυβέρνησης ”για ιδιωτικοποίηση του ΤΤ, το ξεπούλημά τους στους ιδιώτες τραπεζίτες καθώς και την παράδοση της λαϊκής αποταμίευσης στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου”.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζόμενων στο κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας, και θα γίνει κατάληψη των γραφείων της διοίκησης και των συμβούλων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v