Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Οι προβλέψεις της διοίκησης για το 9μηνο

Στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου του έτους εκτιμά η διοίκηση της Intracom πως θα κινηθούν τα μεγέθη του εννεαμήνου, ενώ για το σύνολο της χρήσης διατηρεί τις αρχικές της προβλέψεις για κάμψη 5% στον κύκλο εργασιών και 15% στα κέρδη προ φόρων.

Intracom: Οι προβλέψεις της διοίκησης για το 9μηνο
Στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου του έτους προβλέπει η διοίκηση της Intracom πως θα κινηθούν τα μεγέθη του εννεαμήνου του 2003, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής (14/10/2003) παρουσίασης της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται πως στο εξάμηνο η Intracom παρουσίασε κάμψη 9% στις πωλήσεις του ομίλου, οι οποίες ανήλθαν στα 319 εκατ. ευρώ, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να υποχωρούν κατά 33,9%, διαμορφούμενα στα 33,3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η διοίκηση του ομίλου διατήρησε τις προβλέψεις της για κάμψη 5% στον τζίρο στο σύνολο του έτους, με τα κέρδη προ φόρων να υποχωρούν κατά 15%, ως αποτέλεσμα των δυσμενών συνθηκών στην παγκόσμια αγορά.

Η Marfin προσθέτει πως, δεδομένων των εκτιμήσεων της διοίκησης για τα μεγέθη εννεαμήνου και της διατήρησης των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα έτους, πιθανότατα αναμένεται ένα ”δυνατό” τέταρτο τρίμηνο το οποίο θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance (όπως αναφέρονται στην ημερησία ανασκόπηση με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2003), τα κέρδη προ φόρων της Intracom στο σύνολο του 2003 αναμένεται να ανέλθουν στα 102,45 εκατ. ευρώ, καθώς συμπεριλαμβάνει εφάπαξ κέρδη ύψους 17,4 εκατ. ευρώ από την πώληση ποσοστού 9,43% στην Vodafone Greece.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v