Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέα δικαστική απόφαση ΕΕ υπέρ μονοπωλίου

Υπέρ του μονοπωλίου οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην περίπτωση της πορτογαλικής εταιρίας που μήνυσε ετιαρία On line στοιχηματισμού με έδρα τη Μ. Βρετανία.

ΟΠΑΠ: Νέα δικαστική απόφαση ΕΕ υπέρ μονοπωλίου
Τη θέση ότι μια εθνική κυβέρνηση δικαιούται να θέσει περιορισμούς και εμπόδια στο online gaming προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες και τη δημόσια τάξη εξέφρασε ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin.

Το θέμα ήρθε ενώπιον του ευρωπαϊκού φορέα μετά από μήνυση που κατέθεσε η πορτογαλική Κυβέρνηση κατά εταιρίας on line στοιχηματισμού με έδρα τη Μ. Βρετανία.

Κατά την ίδια απόφαση, οι εθνικές κυβερνήσεις υποχρεούνται να προχωρήσουν στην απορύθμιση της αγοράς τζόγου, μόνο σε περίπτωση που ο τζόγος θεωρείται ως «καθαρά» οικονομική δραστηριότητα που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του κέρδους. 

Σύμφωνα με  την εκτίμηση της χρηματιστηριακής, η είδηση θεωρείται θετική για τα μονοπωλιακά δικαιώματα του ΟΠΑΠ, καθώς εναποθέτει στις εθνικές κυβερνήσεις την απόφαση για το κατά πόσον θα ανοίξουν τις συγκεκριμένες αγορές. Η Marfin διατηρεί τη σύσταση buy για τον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v