Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Κλείνει τα δικαιώματα της Superleague

Τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος για την περίοδο 2009 - 2012 φαίνεται να αποκτάει η "ομάδα" Alpha και Forthnet, με προσφορά ύψους 135 εκατ. ευρώ.

  • του Ηλία Ντράλλου
Forthnet: Κλείνει τα δικαιώματα της Superleague
Τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος για την περίοδο 2009 - 2012 φαίνεται να αποκτάει η "ομάδα" του Alpha και της Forthnet, οι οποίες κατέθεσαν την υψηλότερη κοινή προσφορά ύψους 135 εκατ. ευρώ στον "Κλειστό Διαγωνισμό για την Αγορά Οπτικοακουστικών Δικαιωμάτων" που διενεργεί η εταιρία Mondial Marketing A.E. κατ' εντολή της Super League.

Σύμφωνα με στελέχη της Forthnet, αν και η εισήγηση της Mondial Marketing για τον προτιμητέο δικαιοδόχο τελεί υπό την έγκριση της ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ, θεωρείται βέβαιη η επιτυχής για την ίδια ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάληψης των δικαιωμάτων.

Όσον αφορά στην οικονομική συμμετοχή της εταιρίας στην κοινή προσφορά, αυτή ανήλθε στα 120 εκατ. ευρώ, ποσό προερχόμενο από πρόσφατο ομολογιακό δάνειο ύψους 245 εκατ. ευρώ -που σύναψε η εξαγορασθείσα θυγατρική εταιρία Netmed- και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 299,5 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο Alpha συμμετείχε με 15 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το αντίπαλον δέος (On Telecoms – Mega), που τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει στον διαγωνισμό, είχε καταθέσει προσφορά ύψους 126 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αποσύρθηκαν ο ΑΝΤ1 και η ΕΡΤ, οι οποίες και έχουν συμβόλαιο με ορισμένες ομάδες και για την επόμενη σεζόν (π.χ. Ολυμπιακός και Ξάνθη), προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν αγώνες της Super league την επόμενη σεζόν.

Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις για τη Forthnet διασφαλίζουν, όπως εκτιμούν στελέχη της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας, τόσο την επιχειρηματική εκμετάλλευση της Netmed, που όχι μόνο θα διατηρήσει τους 350.000 συνδρομητές της αλλά επιπλέον θα τους αυξήσει, όσο και την ταυτόχρονη προώθηση των πακέτων τηλεοπτικού περιεχομένου και των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της.

Το μεγάλο κέρδος για την εταιρία αναμένεται να είναι η αντιμετώπιση του σκληρού ανταγωνισμού που θα προέλθει από τον ΟΤΕ, ο οποίος λανσάρει τη δική του ψηφιακή πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, διά μέσου της θυγατρικής του Hellas Sat, με στόχο να προσφέρει τηλεοπτικό περιεχόμενο και μια σειρά από νέες άλλες όπως π.χ. η τηλεόραση μέσω Ιnternet (IPTV - Internet Protocol TV) αλλά και το δορυφορικό Ιnternet.

Επίσης, ο ΟΤΕ στις 20 Οκτωβρίου προχώρησε στη δοκιμαστική εμπορική διάθεση της υπηρεσίας Conn-x TV, ενός είδους καλωδιακής - συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία θα μεταδίδεται με ψηφιακό τρόπο μέσω διαδικτυακού καλωδίου.

Επομένως, το παιχνίδι του ανταγωνισμού ανοίγει θεαματικά με δεδομένη τη σύγκλιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (τηλεφωνία και Ιnternet) με τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και περιεχομένου, που δημιουργούν νέα δεδομένα και νέες ισορροπίες μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών καθώς και άλλων παροχών ευρυζωνικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Οι προσφορές ανά κατηγορία

Να σημειωθεί ότι προσφορές υπέβαλαν στα ακόλουθα πεδία δικαιωμάτων οι:

Α) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. ALPHA TV
2. MEGA CHANNEL
3. FORTHNET
4. SKAI
5. ON TELECOMS


B) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΥ

1. LUMIERE
2. NETMED ΕΛΛΑΣ


Γ) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

1. ΑΝΤ1
2. SETANTA SPORTS
3. SPORTS COM ΕΠΕ
4. CLEVERBANK
5. IMG SPORT


Δ) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. WIND
2. COSMOTE
3. VODAFONE


Απορρίφθηκαν οι προσφορές των εταιριών: 1. SETANTA SPORTS και 2. IMG SPORT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v