Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κοντά σε συμφωνία με ΔΕΠΑ για φυσικό αέριο

Σε modus vivendi για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου φαίνεται να καταλήγουν ΔΕΠΑ και ΔΕΗ. Οι δύο πλευρές συνέκλιναν σε ό,τι έχει να κάνει με την παροχή εκπτώσεων από τη ΔΕΠΑ στο τέλος του έτους

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Κοντά σε συμφωνία με ΔΕΠΑ για φυσικό αέριο
Σε modus vivendi για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου φαίνεται να καταλήγουν ΔΕΠΑ και ΔΕΗ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day, οι δύο πλευρές συνέκλιναν σε ό,τι έχει να κάνει με την παροχή εκπτώσεων από τη ΔΕΠΑ στο τέλος του έτους και ανάλογα με τις ποσότητες φυσικού αερίου που θα καταναλωθούν από τη ΔΕΗ. Σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ΔΕΠΑ και ΔΕΗ συζητούν για το ύψος των εκπτώσεων.

Η υπογραφή της νέας σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου μεταξύ ΔΕΠΑ και ΔΕΗ εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς η Επιχείρηση επεδίωκε προνομιακή τιμολόγηση, με το αιτιολογικό ότι είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΠΑ αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, η πλευρά της ΔΕΠΑ, όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μ. Παπαγεωργίου, δεν μπορεί να συζητήσει μια τέτοια προοπτική, καθώς αυτό αντίκειται στη νομιμότητα, αλλά και στο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Αντ΄ αυτής, η ΔΕΠΑ πρότεινε να δίδονται εκπτώσεις στο τέλος κάθε έτους και με βάση τις ποσότητες φυσικού αερίου που θα καταναλώνει η ΔΕΗ.

Με βάση την κατανάλωση της ΔΕΗ, που υπολογίζεται στα 2,2 δισ. κ. μ. φυσικού αερίου ετησίως, η ΔΕΠΑ εκτιμά ότι με τις εκπτώσεις που προτείνει η Επιχείρηση θα μπορούσε να έχει όφελος 50 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση για τις εκπτώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε αποδεκτή από τη ΔΕΗ και τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το ύψος των εκπτώσεων που θα συμφωνηθούν.

Εκπρόσωποι των δύο πλευρών πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα και πηγή που μίλησε στο euro2day εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα θα λήξει σύντομα, με αμοιβαία συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v