Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οκ από ΕΕΤΤ στα οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ

Η ΕΕΤΤ ενέκρινε την εμπορική διάθεση των οικονομικών προγραμμάτων προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, καθώς και την τροποποίηση των προγραμμάτων ΟΤΕπιχειρώ και ΟΤΕπιχειρώ PLUS, όπως αυτά υποβλήθηκαν από τον ΟΤΕ.

Οκ από ΕΕΤΤ στα οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ
Με σημερινή της Απόφαση και κατόπιν διενέργειας ελέγχου για τη διαπίστωση πρακτικών «Συμπίεσης Περιθωρίου», η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε την εμπορική διάθεση των οικονομικών προγραμμάτων προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και στις κλήσεις προς όλα τα σταθερά δίκτυα τρίτων καθώς και την τροποποίηση των προγραμμάτων ΟΤΕπιχειρώ και ΟΤΕπιχειρώ PLUS, όπως αυτά υποβλήθηκαν από τον ΟΤΕ.

Επίσης η Ολομέλεια, προέβη στην έγκριση ποσοστών retail minus για τον προσδιορισμό των τιμών Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών (πάγιο τέλος μίσθωσης και εφάπαξ τέλος σύνδεσης γραμμών PSTN και ΙSDN BRA), κατόπιν διενέργειας ελέγχου επί των υποβληθέντων από τον ΟΤΕ κοστολογικών στοιχείων για το προσδιορισμό του retail minus.

Η Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών (ΧΕΓ) αποτελεί μια νέα υπηρεσία που υποχρεούται να προσφέρει ο ΟΤΕ στους εναλλακτικούς παρόχους, προκειμένου οι πάροχοι να μπορούν να μισθώνουν από τον ΟΤΕ τη γραμμή με όρους χονδρικής και να τη μεταπωλούν στον τελικό χρήστη. Επισημαίνεται ότι η ΧΕΓ αφορά μόνο στις γραμμές πρόσβασης PSTN και ISDN BRA.

Με τη Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών ένας εναλλακτικός πάροχος δύναται να αποκτήσει μια πλήρη λιανική σχέση με τον συνδρομητή για όλες τις τηλεφωνικές υπηρεσίες, παρέχοντας σε αυτόν έναν ενιαίο λογαριασμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το πάγιο και το κόστος των κλήσεων. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι θα είναι δυνατόν ο συνδρομητής που χρησιμοποιεί την υπηρεσία προεπιλογής φορέα να μην καταβάλει σε ξεχωριστό λογαριασμό στον ΟΤΕ το μηνιαίο πάγιο των τηλεφωνικών υπηρεσιών, αλλά να το καταβάλει μέσω του ενιαίου λογαριασμού που θα εκδίδει ο εναλλακτικός πάροχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v