ΟΤΕ: ”Εκλεισε η στρόφιγγα για Cosmorom”

Με μία λιτή ανακοίνωση ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως μετά από διεξοδική συζήτηση στο Δ.Σ. του ΟΤΕ πάνω στη σχετική μελέτη της Cosmote κατέληξε στην απόφαση να μην επενδύσει κεφάλαια στην Cosmorom. Επίσης αποφασίστηκε η μετακίνηση Γ. Σκαρπέλη στο Εταιρικό Κέντρο.

ΟΤΕ: ”Εκλεισε η στρόφιγγα για Cosmorom”
Με μία λιτή ανακοίνωση ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως μετά από διεξοδική συζήτηση στο Δ.Σ. του ΟΤΕ πάνω στη σχετική μελέτη της Cosmote κατέληξε στην απόφαση να μην επενδύσει κεφάλαια στην Cosmorom.

Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, το business plan της Cosmote έκρινε ως ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου την επένδυση στην Cosmorom, και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να δαπανηθούν χρήματα.

Πλέον, η RomTelecom πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της θυγατρικής εταιρίας της, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, πιο πιθανό είναι το σενάριο αναζήτησης επενδυτή με στόχο την παραχώρηση ποσοστού της εταιρίας.

Επίσης ελήφθη η απόφαση για την μετακίνηση του κ. Σκαρπέλη στο εταιρικό κέντρο, του οποίου θα είναι επικεφαλής, ενώ αποφασίστηκε ακόμη τα μέλη του εταιρικού κέντρου να μειωθούν σε πέντε από δέκα, χωρίς να ανακοινωθούν τα ονόματά τους.

Το θέμα για το δάνειο της Cosmote δεν συζητήθηκε.

Εξάλλου, η διοίκηση της Cosmote ανακοινώνει τα εξής:

”Ο όμιλος ΟΤΕ ανέθεσε στην Cosmote, λόγω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας της στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, να εκπονήσει ως ανεξάρτητος σύμβουλος μελέτη σχετικά με τις προοπτικές της Cosmorom στη Ρουμανική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Η σχετική έκθεση παρουσιάστηκε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ.

Η Cosmote δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί περαιτέρω στην Cosmorom”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v