Τ.Τ.: Ουδέν νεώτερον έως την Τρίτη από ΤΣΜΕΔΕ

Καμία επίσημη απόφαση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ στο Τ.Τ. δεν πρέπει να αναμένεται, τουλάχιστον έως την επόμενη Τρίτη, επισημαίνουν στο euro2day.gr πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Για υποβόσκον ”αντάρτικο” από πλευράς ΤΣΜΕΔΕ κάνουν λόγο υψηλόβαθμα στελέχη του ΤΕΕ.

Τ.Τ.: Ουδέν νεώτερον έως την Τρίτη από ΤΣΜΕΔΕ
Καμία επίσημη απόφαση για συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι δυνατόν να ληφθεί από το ταμείο των μηχανικών, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Mεθαύριο, Παρασκευή, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ. Αλαβάνου, και υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομίας (πιθανότατα υφυπουργού), προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξαγοράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το ΤΣΜΕΔΕ, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ΤΕΕ.

Κατά τις ίδιες πηγές, τη χθεσινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ δεν απασχόλησε καθόλου το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο όμως θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της ατζέντας του οργάνου κατά τη νέα συνεδρίασή του, την ερχόμενη Τρίτη.

Σημειώνεται ότι από τη πλευρά των πηγών αυτών έγινε μετ΄ επιτάσεως η επισήμανση ότι ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ διορίζεται από το ΤΕΕ και είναι ανακλητός, με προφανή στόχο να καταστεί σαφές ότι το ΤΣΜΕΔΕ δεν δύναται να αποφασίσει ανεξαρτήτως της βουλήσεως του ΤΕΕ σε ένα θέμα όπως αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η επισήμανση πρέπει να αποδοθεί στις ”τάσεις ανεξαρτητοποίησης” που εμφανίζει η τριμελής επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ (αποτελούμενη από τους κ. Κουμπλή, Καράμπαμπα, και Μπουζιάκα) σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με το ΥΠΕΘΟ.

Το υφέρπον αυτό… αντάρτικο παραδέχεται άλλωστε και η ηγεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου και για τον λόγο αυτό φροντίζει να απευθύνει σχετικές προειδοποιήσεις.

Το περιβάλλον του κ. Αλαβάνου επισημαίνει ακόμη την ασκούμενη το τελευταίο διάστημα πίεση εκ μέρους της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, για αλλαγή του τρόπου εκλογής προέδρου του ΤΕΕ, έναν περίπου μήνα πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Χαρακτηριστικές των ”σκέψεων” που έχουν δημιουργήσει παρόμοιες κινήσεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του προηγούμενου προέδρου του ΤΕΕ, Κ. Λιάσκα: ”Πόσο τυχαία είναι η επιλογή της χρονικής συγκυρίας κατά την οποία η υπουργός αφήνει αιχμές για την ορθότητα του τρόπου εκλογής προέδρου;”.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων είναι ανεξάρτητος οργανισμός, αρμόδιος για την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη των Ελλήνων μηχανικών, του οποίου τη διοίκηση διορίζει το ΤΕΕ.

Δ. Γλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v