Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Διάκριση για επενδύσεις σε έρευνα

Η Intralot διακρίθηκε ως η πρώτη ελληνική εταιρία σε επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα "2008 EU Industrial Research & Development Investment Scoreboard" της Ε.Ε.

Intralot: Διάκριση για επενδύσεις σε έρευνα
Η Intralot διακρίθηκε ως η πρώτη ελληνική εταιρία σε επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα "2008 EU Industrial Research & Development Investment Scoreboard" που δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χάρη στα σημαντικά κεφάλαια που επένδυσε η εταιρία στον συγκεκριμένο τομέα κατά τη διάρκεια του 2007.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Intralot αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε επενδύσεις που πραγματοποιούν στην έρευνα και ανάπτυξη.

Η καινοτομία είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης της Intralot, καθώς είναι σύμφυτη με τη φιλοσοφία της η πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη. Κάθε χρόνο η εταιρία επενδύει κατά μέσο όρο περίπου το 12% των πωλήσεων τεχνολογίας της στον συγκεκριμένο τομέα. Προερχόμενη από έναν όμιλο αμιγώς τεχνολογικό και έχοντας δεκαέξι χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και εμπειρία στη λειτουργία λοταριών, το όνομα της Intralot έχει γίνει συνώνυμο της καινοτομίας.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Intralot σε αυτόν τον τομέα είναι η τεχνολογική της αυτονομία και επομένως η ικανότητά της να δημιουργεί οικονομίες κλίματος αυξάνοντας συνεχώς τις πωλήσεις της παγκοσμίως.

Το "2008 EU Industrial Research & Development Investment Scoreboard" αποκάλυψε μερικές σημαντικές πτυχές των επενδύσεων στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Είναι αξιοσημείωτο πως η αύξηση της παγκόσμιας επένδυσης σε αυτόν παραμένει υψηλή σε ποσοστό 9%. Συνολικά, οι εταιρίες που περιλαμβάνονται στη λίστα αύξησαν κατά μέσο όρο τις επενδύσεις τους στον συγκεκριμένο τομέα σε ποσοστό 9% από το 2007, συγκρινόμενο με το 10% του περυσινού Scoreboard και 7% το 2006. Όλες οι εταιρίες που περιλαμβάνονται στη λίστα επένδυσαν συνολικά στον τομέα αυτόν ευρώ 379,3 δισ. κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Το "Scoreboard" είναι μέρος των δραστηριοτήτων παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να βελτιώνει την κατανόηση των τάσεων που επικρατούν στις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και τους λόγους που τις επηρεάζουν. Η ετήσια δημοσίευση του "Scoreboard" έχει ως στόχο να αυξήσει την ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της έρευνας και ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και να τις ενθαρρύνει να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους στον συγκεκριμένο τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v