Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κατάληψη των κεντρικών γραφείων από ΓΕΝΟΠ

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ προχώρησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια απαξίωσης και χρεοκοπίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Κατάληψη των κεντρικών γραφείων από ΓΕΝΟΠ
Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη κάνουν από τα ξημερώματα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία που είναι ενταγμένα στη δύναμή της, αντιδρώντας "για τη συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης και χρεοκοπίας της ΔΕΗ με τελικό στόχο τον διαμελισμό και την ιδιωτικοποίηση των πιο κερδοφόρων κομματιών της".

Το κτίριο εξακολουθεί και περιφρουρείται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισέλθει κανένας εργαζόμενος σε αυτό, ούτε και η διοίκηση της Επιχείρησης.

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανάρτησαν γύρω στις 5 τα ξημερώματα ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη των γραφείων της οδού Χαλκοκονδύλη, όπου αναγράφεται: "Αν η κυβέρνηση δεν άνοιγε το δρόμο για τη ληστεία της ΔΕΗ και η διοίκηση δεν το ανεχόταν, δεν θα χρειαζόταν καμία αύξηση στα τιμολόγια". Το πρωί εναερίτες κατέβασαν ένα ακόμη πανό το οποίο  γράφει "Αντιστεκόμαστε".

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητά την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου γιατί "δεν έχει το ανάστημα να ηγείται της μεγαλύτερης επιχείρησης του ελληνικού λαού".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει ως εξής:

"Σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που καταθέσαμε κατά παντός υπευθύνου και του εξώδικου που αποστείλαμε κατά της διοίκησης της ΔΕΗ, προχωρήσαμε σήμερα στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ , όχι γιατί ζητούμε αυξήσεις ή την ικανοποίηση κάποιου κλαδικού αιτήματος, αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνειδητή προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ με τελικό στόχο τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της και την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των πιο κερδοφόρων κομματιών της.

Φίλοι καταναλωτές, διαμαρτυρόμαστε για την κλοπή που υφίστασθε.

Φίλοι καταναλωτές, διαμαρτυρόμαστε γιατί πληρώνετε άδικα.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί η ΔΕΗ χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος (ως το όχημα) προκειμένου να μεταφέρονται τα χρήματα από τις τσέπες σας στα χρηματοκιβώτια των αεριτζήδων ιδιωτών.

Φίλοι καταναλωτές, εκτός από τα 500 εκατ. ευρώ κέρδη, που είχε η Επιχείρηση πριν από 4 χρόνια και τα οποία μεταφέρθηκαν στις τσέπες των ιδιωτών, μαζί με αυτά μεταφέρθηκε και το 1 δισ. ευρώ που πληρώσατε σε αυξήσεις του ρεύματος τα 3 τελευταία χρόνια ( 241 εκατ. ευρώ το 2005 , 477 εκατ. ευρώ το 2006, 356.6 εκατ. ευρώ το 2007).

Φίλοι καταναλωτές,
Κλέβουν τη ΔΕΗ και μαζί με αυτή, που είναι η Επιχείρησή σας (γιατί ας μην ξεχνάμε η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση του ελληνικού λαού ) κλέβουν στην ουσία εσάς.

Τα χρήματα που πληρώνετε δεν μένουν στη ΔΕΗ.

Δεν μένουν στη ΔΕΗ γιατί η κυβέρνηση με απαράδεκτες επιλογές της, που δυστυχώς η διοίκηση της ΔΕΗ ανέχεται, έδωσε τη δυνατότητα στους ιδιώτες να την απομυζούν.

Με λίγα λόγια:

Φίλοι καταναλωτές,
Εάν η κυβέρνηση δεν άνοιγε τον δρόμο για τη ληστεία της ΔΕΗ και η διοίκηση δεν το ανεχόταν, δεν θα χρειαζόταν να πληρώσετε αυτές τις πρωτοφανείς αυξήσεις 23, 4% μέσα σε 22 μήνες!

Φίλε καταναλωτή,

NA ΠΩΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ…
Για χατίρι των κρατικοδίαιτων ιδιωτών υποχρεώνουν την ΔΕΗ Α.Ε. παρότι είναι φθηνότερη να μην πουλά ένα μέρος της ενέργειάς της στο Χρηματιστήριο Ενέργειας για να πωλούν οι ακριβότεροι ιδιώτες, ζημιούμενη έτσι, εκατοντάδες εκατ. ευρώ κάθε χρόνο!


Αναγκάζουν τη ΔΕΗ να τροφοδοτεί με ρεύμα ακόμα και όσους βιομηχάνους κατέχουν (πέρα από τα εργοστάσια τους που παράγουν ένα Χ προϊόν) επιπροσθέτως και μονάδες παραγωγής ρεύματος. Τη βάζουν να τους πουλά ρεύμα φθηνά για τη λειτουργία των εργοστάσιων τους και δίνουν τη δυνατότητα στους κυρίους αυτούς να πουλούν το ρεύμα που παράγουν ακριβά στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, κερδίζοντας εκατ. ευρώ από το οποίο (χρηματιστήριο) θέλει δεν θέλει η ΔΕΗ βάσει νόμου είναι αναγκασμένη να αγοράζει για να τους τροφοδοτεί!

Υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να δουλεύει για τους βιομηχάνους, αναγκάζοντάς τη να τους δίνει το ρεύμα χαμηλότερα απ' ό,τι της κοστίζει (είτε να το παραγάγει, είτε να το αγοράζει από τρίτους). Έτσι η ΔΕΗ καταστρέφεται: 

- 129 εκατ. ευρώ έχασε η ΔΕΗ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2008 από αυτό το γεγονός. Με λίγα λόγια βάζουν τη ΔΕΗ να επιδοτεί τα κέρδη 30 βιομηχανιών!

Εμποδίζουν τη ΔΕΗ να κατασκευάσει μονάδες για να τις φτιάξουν υποτίθεται οι ιδιώτες και έτσι την υποχρεώνουν, μια και την έχουν αναγκάσει να τροφοδοτεί με ρεύμα όποιον της το ζητήσει, να αγοράζει κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ ρεύμα από το εξωτερικό και το χρηματιστήριο ενέργειας όπου πουλάνε και κερδίζουν οι ιδιώτες εισαγωγείς και ανταγωνιστές της, δαπανώντας έτσι τεράστια ποσά!

Εμποδίζουν τη ΔΕΗ να αντικαταστήσει γρήγορα τις παλιές της μονάδες προκειμένου να προηγηθούν οι ιδιώτες με νέες μονάδες και να είναι ήσυχοι. Η συνειδητή καθυστέρηση αντικατάστασης των παλαιών μονάδων της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με την υποχρέωση να τροφοδοτεί με ρεύμα όποιον της το ζητήσει, την αναγκάζει να λειτουργεί μονάδες από τις οποίες ζημιώνεται με εκατοντάδες εκατ. ευρώ κάθε χρόνο!

Το κράτος υποχρεώνει τη ΔΕΗ να παρέχει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και ενώ δεσμεύτηκε ότι θα της αποδίδει το κόστος δεν της δίνει ούτε ευρώ! 
-  2,5 δισ. ευρώ χρωστάει από τις υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος και από τις ανενεργές επενδύσεις! Παρά ταύτα κωφεύει! Επιπροσθέτως, είναι και από τους χειρότερους κακοπληρωτές. Μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ χρωστάει 30 εκατ. ευρώ!

Φίλε καταναλωτή,

Το κλέψιμο της ΔΕΗ, για να θησαυρίζουν οι ιδιώτες, το πληρώνεις εσύ. Μην αφήνεις να σε βάζουν να πληρώνεις το μάρμαρο.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, σου απλώνουμε το χέρι και σου ζητάμε να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ για να σώσουμε την Επιχείρηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ, την Επιχείρηση του ελληνικού λαού από τους νταβατζήδες της ενέργειας."


Η ανακοίνωση- απάντηση της ΔΕΗ για την κατάληψη

Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ σε μια δύσκολη για την Επιχείρηση περίοδο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προσπάθεια επικοινωνίας και συζήτησης με τη διοίκηση, προχώρησε στην παράνομη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ με τις ενέργειες αυτές παρεμποδίζει εκατοντάδες εργαζομένους να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους για εργασία. Αυτές οι ακραίες συμπεριφορές δημιουργούν δυσχέρειες στη λειτουργία και μειώνουν την αξιοπιστία της Επιχείρησης, σε βάρος των πελατών, των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.

Επειδή πάρα πολλά από τα αιτήματα της ΓΕΝΟΠ για το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η ΔΕΗ έχουν ήδη τεθεί από τη διοίκηση της Επιχείρησης στα ανώτατα όργανα της Πολιτείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αντίθετα παρεμποδίζουν την ικανοποίησή τους.

Η διοίκηση της ΔΕΗ καλεί τη ΓΕΝΟΠ να παραδώσει άμεσα όλους τους καταληφθέντες χώρους στα στελέχη και στους εργαζομένους, διότι δεν πρέπει οι διεκδικήσεις της με αυτή τη μορφή να στρέφονται κατά της Επιχείρησης και να βλάπτουν τα συμφέροντά της.

Επίσης, η διοίκηση της ΔΕΗ ήταν και παραμένει πάντοτε ανοιχτή σε έναν απευθείας διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα των πελατών και των εργαζομένων της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v