Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ- ΟΛΥΜΠ: Ενδιαφέρον για το 20% της ΕΥΔΑΠ

Το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση ποσοστού 20% της ΕΥΔΑΠ εκδήλωσαν δύο από τους μεγαλύτερους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους: Η Τεχνική Ολυμπιακή και η Ελληνική Τεχνοδομική. Τι εκτιμούν οι ελλεηνικές χρηματιστηριακές.

ΕΛΤΕΧ- ΟΛΥΜΠ: Ενδιαφέρον για το 20% της ΕΥΔΑΠ
Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 20% της ΕΥΔΑΠ εκδήλωσαν δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, η Ελληνική Τεχνοδομική και η Τεχνική Ολυμπιακή.

Αναλυτικά, εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στο διαγωνισμό για την απόκτηση ποσοστού 20,3% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, κατά την διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου, από το Δημόσιο έχει καταθέσει από τα τέλη Ιουλίου ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής προς το www.euro2day.gr, από τα τέλη Ιουλίου, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης αναζήτησης στρατηγικών συνεργασιών για την ΕΥΔΑΠ από το Ελληνικό Δημόσιο, ο όμιλος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συμμετάσχει αυτόνομα στην διαδικασία.

Άλλωστε, το ενδιαφέρον και της Ελληνικής Τεχνοδομικής για την υποβολή προσφοράς προκειμένου να αποκτήσει το 20% της ΕΥΔΑΠ, εφόσον μέσω αυτού διαθέτει κάποιο λόγο στο management, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης ο πρόεδρος της εταιρίας, Ν. Τρίχας.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε ακόμη την πιθανότητα να αποκτηθεί από την ΕΛΤΕΧ μειοψηφικό πακέτο ή/και σε τράπεζα του Δημοσίου. Και αυτή η προοπτική επένδυσης της Ελληνικής Τεχνοδομικής, είπε ο πρόεδρός της, εξαρτάται εν πολλοίς από το κατά πόσον θα έχει η εταιρία ”λόγο” στο management.

Υπενθυμίζεται, ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έκανε λόγο για αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στον οποίο θα μεταβιβαστεί ποσοστό 20,3% των μετοχών της επιχείρησης, εκ των οποίων 10,3% είναι κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου και 10% κυριότητας Αγροτικής Τράπεζας.

Τις προθέσεις της ΕΛΤΕΧ σχολίασαν οι χρηματιστηριακές εταιρίες στα πρωινά τους report. Η Marfin Hellenic, αναφερόμενη στην πιθανή απόκτηση από την ΕΛΤΕΧ στρατηγικού μεριδίου στην ΕΥΔΑΠ, αναφέρει ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προσφέρει πρόσθετη αξία στην εταιρία, καθώς ίσως ωφεληθεί από κάποιες συνέργιες.

Από την πλευρά της, η Εθνική ΑΧΕ δηλώνει επιφυλακτική έναντι τέτοιων επενδύσεων.

Επίσης, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin, ο κ. Τρίχας βλέπει στασιμότητα της ΕΛΤΕΧ για τα επόμενα 2 χρόνια και εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στις πωλήσεις και τα κέρδη τον επόμενο χρόνο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενος κάμψης τους στο 2005. Ωστόσο, για τη συνέχεια βλέπει ανάκαμψη των μεγεθών.

Ο πρόεδρος της ΕΛΤΕΧ προέβλεψε πως η τάση που εμφανίστηκε στο α΄ εξάμηνο του 2003 θα συνεχιστεί στο β΄ εξάμηνο του έτους, αλλά και στο α΄ εξάμηνο του 2004. Ακόμη, ο κ. Τρίχας έκανε λόγο για διανομή μερίσματος 2003 στα 0,25 ευρώ ανά μετοχή, ενώ οι προβλέψεις της Marfin προέβλεπαν μέρισμα στα 0,17 ευρώ.

Η Marfin διατηρεί τη σύστασή της για ”αύξηση θέσεων” με τιμή-στόχο τα 6,7 ευρώ για κάθε μετοχή της ΕΛΤΕΧ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v