Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Διάθεση του 6,7% σε ξένους θεσμικούς

Το 6,7% των μετοχών της, που αντιστοιχεί σε 11,2 εκατ. ίδιες μετοχές, θα διαθέσει η Τράπεζα Πειραιώς σε ξένους θεσμικούς, μέσω συνοπτικής διαδικασίας βιβλίου προσφορών, η οποία ξεκινάει σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Εκτιμήσεις για μεγέθη 9μήνου.

Τρ. Πειραιώς: Διάθεση του 6,7% σε ξένους θεσμικούς
Το 6,7% των μετοχών της, που αντιστοιχεί σε 11,2 εκατ. ίδιες μετοχές, θα διαθέσει η Τράπεζα Πειραιώς, με placement σε ξένους θεσμικούς, μέσω συνοπτικής διαδικασίας βιβλίου προσφορών.

Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους της αγοράς η τιμή διάθεσης αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα μεταξύ 8,20 - 8,30 ευρώ.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η συγκεκριμένη συναλλαγή θα επιτρέψει στην Τράπεζα Πειραιώς να διεθνοποιήσει περαιτέρω τη μετοχική βάση της και να ενισχύσει την κεφαλαιακή δομή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η διαδικασία ξεκινάει σήμερα και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Η επενδυτική τράπεζα UBS θα είναι ο αποκλειστικός ανάδοχος για τη συναλλαγή και η Σίγμα ΑΧΕ θα είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση μετοχών στην Ελλάδα.

Οι μετοχές πρόκειται να διατεθούν με τη μέθοδο της συνοπτικής διαδικασίας βιβλίου προσφορών σε θεσμικούς επενδυτές, ενώ, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί να μην εκδώσει ή διαθέσει ίδιες μετοχές για περίοδο 90 ημερών (lock-up period), με εξαίρεση την έκδοση περίπου 30 εκατ. μετοχών σε σχέση με την προτεινόμενη απορρόφηση της ΕΤΒΑ, όπως έχει ανακοινωθεί από τις 30 Ιουνίου 2003.

Επιπλέον, σημειώνεται πως μέχρι την ολοκλήρωση της διάθεσης, η Τράπεζα Πειραιώς δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει αγορές ιδίων μετοχών σε εφαρμογή του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.



Τέλος, και όσον αφορά στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν στις αρχές Νοεμβρίου 2003, προβλέπεται να επιβεβαιώσουν τη θετική πορεία που προδιαγράφηκε στα αποτελέσματα του 6μήνου.

Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε επίπεδο ομίλου για το 9μηνο, αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 20% τουλάχιστον σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v