Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αλλαγή πλαισίου ζητά ο Τ. Αθανασόπουλος

Την διακομματική συναίνεση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της αγοράς ενέργειας επιχειρεί να εξασφαλίσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Την διακομματική συναίνεση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της αγοράς ενέργειας επιχειρεί να εξασφαλίσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος

Μιλώντας στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της βουλής, παρουσία του υφυπουργού ανάπτυξης, Σταύρου Καλαφάτη, ο κ. Αθανασόπουλος εστίασε στην ανάγκη της δημιουργίας σωστού θεσμικού περιβάλλοντος, προκειμένου να λειτουργήσει η ΔΕΗ.

Το ισχύον θεσμικό περιβάλλον δεν είναι σωστό, επεσήμανε για πολλοστή φορά ο κ. Αθανασόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα μας χρειάζεται εθνικό φορέα ενέργειας και η ΔΕΗ μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο αν δεν απαξιωθεί».

Η παρουσία του κ. Καλαφάτη ως παρατηρητή στη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι συνάντησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ερμηνεύεται ως σαφής στήριξη του υπουργείου ανάπτυξης απέναντι στη ΔΕΗ.

Αν και η αντιπολίτευση στηλίτευσε το γεγονός της απουσίας του κ. Φώλια, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι με την παρουσία του εκπροσωπεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Στην ομιλία του, ο κ. Αθανασόπουλος παραδέχτηκε ότι η τρέχουσα χρήση για τη ΔΕΗ θα κλείσει με σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v