Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ΟΠΑΠ το 90% της κυπριακής Glory Leisure

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του ΟΠΑΠ για την απόκτηση του 90% της κυπριακής εταιρίας στοιχημάτων Glory Leisure, έναντι 16 εκατ. ευρώ, μετά και το ”πράσινο φως” της κυπριακής Επιτροπής Ανταγωνισμού την Παρασκευή.

Στον ΟΠΑΠ το 90% της κυπριακής Glory Leisure
Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του ΟΠΑΠ για την απόκτηση της κυπριακής αλυσίδας καταστημάτων στοιχήματος προκαθορισμένων αποδόσεων, Glory Leisure Holdings, μετά και το ”πράσινο φως” που έδωσε την Παρασκευή η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου.

Η απόκτηση του 90% της εταιρίας θα κοστίσει στον ΟΠΑΠ 16 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, ο οργανισμός εξαγόρασε ακόμη το 20% της Glory Technology, έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Η τελευταία δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας υλικού εξοπλισμού και λογισμικού για την αποδοχή και διεκπεραίωση στοιχημάτων και λοιπών τυχερών παιχνιδιών, ενώ η απόκτηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν άσκησης από την ΟΠΑΠ Α.Ε. σχετικού δικαιώματος προαίρεσης που προέβλεπε η συμφωνία με την Glory Worldwide Holdihgs Ltd για την απόκτηση ελέγχου στην εταιρεία Glory Leisure Holdin gs Ltd.

Οπως έγινε εξάλλου γνωστό, η Glory Leisure λειτουργεί 91 καταστήματα στην Κύπρο, ενώ 32 από αυτά ανήκουν σε εξουσιοδοτημένους από τον ΟΠΑΠ πράκτορες. Σύμφωνα με τις ελεγχείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2002, η εταιρεία παρουσίασε κέρδη πρό φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) περίπου 1,9 εκ. ευρώ.



Με την ολοκλήρωση των εξαγορών αυτών, που αποτελούν μέρος της στρατηγικής της για επιλεκτική επέκταση σε διεθνές επίπεδο, η ΟΠΑΠ ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην Κύπρο, σε μιά αγορά όπου το προκαθορισμένο στοίχημα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο.

Παράλληλα, αποκτά τεχνογνωσία τόσο στο προκαθορισμένο στοίχημα, όσο και στην τεχνολογία υλικού εξοπλισμού και λογισμικού για την αποδοχή και διεκπεραίωση στοιχημάτων και λοιπών τυχερών παιχνιδιών και

δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω επέκταση και σε άλλες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v