Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ανοιξε το 20ό πρατήριο της ΕΚΟ στην Αλβανία

Το 20ό πρατήριό της στην Αλβανία εγκαινίασε χθες (2/10) η ΕΚΟ, θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου στον χώρο διανομής καυσίμων στη γειτονική χώρα, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις και σε άλλους ενεργειακούς τομείς.

ΕΛΠΕ: Ανοιξε το 20ό πρατήριο της ΕΚΟ στην Αλβανία
Τα εγκαίνια του 20ού πρατηρίου της ΕΚΟ, θυγατρικής των Ελληνικών Πετρελαίων, στην Αλβανία, και συγκεκριμένα στην Πρεμετή, πραγματοποιήθηκαν χθες 2 Οκτωβρίου 2003.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο πρατήριο εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα των Ελληνικών Πετρελαίων στον χώρο διανομής καυσίμων στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται πως το επενδυτικό πρόγραμμα περιελάμβανε την κατασκευή τερματικού σταθμού παραλαβής και διανομής καυσίμων που ολοκληρώθηκε στο Δυρράχιο, καθώς και την ανάπτυξη δικτύου πρατηρίων, η οποία συνεχίζεται, συνολικού επενδυτικού κόστους 38 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το επιχειρησιακό πρόγραμμα των Ελληνικών Πετρελαίων στην Αλβανία προβλέπει επενδύσεις στον χώρο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, καθώς και σε άλλους ενεργειακούς τομείς, όπως του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού.

Φιλοδοξία του ομίλου στον τομέα της διανομής καυσίμων είναι να προμηθεύσει στους τοπικούς καταναλωτές καύσιμα αρίστης ποιότητας, η οποία διασφαλίζεται από τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις χώρες όπου η εταιρία δραστηριοποιείται εμπορικά μέσω πρατηρίων της ΕΚΟ.

Αναφορικά με τα ποιοτικά καύσιμα της Ελληνικά Πετρέλαια που διακινούνται διεθνώς με το σήμα της ΕΚΟ, επισημαίνεται πως στις αρχές Σεπτεμβρίου τέθηκε σε λειτουργία στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου η νέα μονάδα παραγωγής ΤΑΜΕ.

Το παραγόμενο προϊόν χρησιμοποιείται σαν συστατικό της βενζίνης, μειώνει δραστικά τις περιεχόμενες στα τελικά προϊόντα ολεφίνες σε ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές όριο.

Οπως επισημαίνεται στην ίδια πάντα ανακοίνωση, ο όμιλος για μια ακόμη φορά αναδεικνύει σε κύριο άξονα της πολιτικής του τη συνεχή προσπάθεια για παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού για ποιοτικά και αποδοτικά καύσιμα.

Τέλος, σημειώνεται πως τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της διοίκησης του ομίλου, Αλβανών αξιωματούχων και τοπικών παραγόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v