Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Συνεχίζεται ο εξορθολογισμός δικτύου διανομής

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο εξορθολογισμός του δικτύου διανομής και πώλησης προϊόντων στην ελληνική επικράτεια από τη διοίκηση του ΟΤΕ.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ:Συνεχίζεται ο εξορθολογισμός δικτύου διανομής
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο εξορθολογισμός του δικτύου διανομής και πώλησης προϊόντων στην ελληνική επικράτεια από τη διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχει προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας ή στο κλείσιμο 40 καταστημάτων του.

Μετά την εξαγορά του δικτύου υποκαταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ η διοίκηση του Οργανισμού ξεκίνησε να αναθεωρεί τους λόγους που την υποχρέωναν να διατηρεί μονάδες με οριακή κερδοφορία, αν όχι ζημιογόνα, στην περιφέρεια, ενώ με αφορμή την έλευση της Deutsche Telekom προλειαίνεται το έδαφος για τις επικείμενες αλλαγές που θα επέλθουν σε λειτουργικό και σε διαχειριστικό επίπεδο της ακίνητης περιουσίας.

Από τα συνολικά 360 καταστήματα, στις αρχές του χρόνου σήμερα διαθέτει 320 και όπως αναφέρουν διοικητικά στελέχη της εταιρίας θα ακολουθηθεί τακτική ρασιοναλισμού και το 2009, οπότε και ο εναπομείνας αριθμός των καταστημάτων θα τεθεί προς εξέταση από τη νέα διοίκηση του ΟΤΕ.

Ήδη, αν και δεν έχει προσδιοριστεί ο συγκεκριμένος αριθμός των κατά τόπους καταστημάτων που θα κλείσουν, η παρακολούθηση της κερδοφορίας τους βρίσκεται σε εξέλιξη και οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν ύστερα από αξιολόγησή τους.

Το θέμα ανακινήθηκε εκ νέου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ, ο οποίος έκανε λόγο για προγραμματισμένο κλείσιμο 140 καταστημάτων, συνδέοντας την πολιτική αυτή με την προσπάθεια ενίσχυσης του δικτύου ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τον πρόεδρο του ΟΤΕ κ. Παναγή Βουρλούμη, αποδίδοντάς την σε ιδιοτελή κίνητρα που έχουν σχέση με τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει ότι η πρόθεσή της για επανεξέταση της χρησιμότητας του συνόλου του δικτύου καταστημάτων ΟΤΕ είχε εκφραστεί το προηγούμενο έτος, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τη διετία και τονίζει ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα στους καταναλωτές, καθόσον υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις μέσα από τα νέα καταστήματα, τις τράπεζες, τα υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ., την υπηρεσία 134 που προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα σε ολόκληρη τη χώρα κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v