Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λούλης: Εγκαίνια εργοστασίου στη Ρουμανία

Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στην περιοχή Cernica του Βουκουρεστίου Ρουμανίας πραγματοποίησε στις 26 Σεπτεμβρίου η εταιρία Λούλης με τη συμμετοχή 600 και πλέον προσκεκλημένων

Λούλης: Εγκαίνια εργοστασίου στη Ρουμανία
Με την συμμετοχή 600 και πλέον προσκεκλημένων από τη Ρουμανία και την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου η επίσημη τελετή εγκαινίων της νέας βιομηχανικής μονάδας του Ομίλου Λούλη στην περιοχή Cernica του Βουκουρεστίου Ρουμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας τη μονάδα –που όπως αναφέρεται αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση με ιδιωτικά κεφάλαια στη Ρουμανία- εγκαινίασε ο Πρόεδρος της ALPHA BANK κ. Ιωάννης Κωστόπουλος μαζί με τον κ. Emil Constantinescu οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Κωνσταντίνο Λούλη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες της χώρας, μέλη της Ρουμανικής Κυβέρνησης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού χώρου καθώς και 200 προσκεκλημένοι από την Ελλάδα που μετέβησαν στο Βουκουρέστι με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση της εταιρίας, η βιομηχανική μονάδα του Ομίλου στην περιοχή Cernica Βουκουρεστίου είναι από τις μεγαλύτερες στον ευρωπαϊκό χώρο και σε όλα τα πρότυπα τμήματά της έχει εφαρμοστεί η τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ανάμεσα σε άλλα το εργοστάσιο περιλαμβάνει μύλο με σύγχρονα ελβετικά μηχανήματα 650 τόνων ανά 24ωρο με 3 γραμμές αλέσεως για μαλακό, σκληρό σιτάρι και καλαμπόκι. σιλό ετοίμων προϊόντων 4.000 τόνων. σιλό δημητριακών 35.000 τόνων και αρτεργοστάσιο με μοντέρνα Γερμανικά μηχανήματα παραγωγής 100 τον./8ωρο.



Επιπλέον το εργοστάσιο περιλαμβάνει υπεραυτόματη μονάδα παραγωγής ζυμαρικών με 4 ανεξάρτητες Ιταλικές μηχανές συνολικής δυναμικότητας 40 τόνων ανά 24ωρο και γραμμή παραγωγής Corn Flakes 10 τον./24ωρο. γραμμή παραγωγής κατεψυγμένης τυρόπιτας 6.000 τεμ./ώρα.

Η συνολική επένδυση των νέων εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 80.000.000 ευρώ. Στη μονάδα παράγονται: - αλεύρι από μαλακό και σκληρό στάρι και καλαμπόκι και 4 διαφορετικά Brands. - St. George’s Mills πλήρης σειρά πακέτων αλεύρου, - Golden 5 διαφορετικά είδη Corn Flakes, - Riva 20 διαφορετικά είδη ζυμαρικών, - Belforno σειρά που περιλαμβάνει μπισκότα, toast, κέικ και συσκευασμένα αρτοσκευάσματα σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων και συσκευασιών.

Ακόμα, η εταιρεία διαθέτει την αλυσίδα καταστημάτων Family που αποτελείται από 40 ιδιόκτητα καταστήματα. Πρόκειται ουσιαστικά για εξειδικευμένα καταστήματα όπου διατίθενται βασικά είδη διατροφής τα περισσότερα από τα οποία είναι καταναλωτικά προϊόντα δικής της παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v