Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση της Eurobank στην ΕΘΕ

Παρουσίαση της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Ν. Καραμούζη. Ο κ. Καραμούζης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο όραμα και τη στρατηγική της τράπεζας, ενώ σκιαγράφησε τη θέση της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Παρουσίαση της Eurobank στην ΕΘΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η παρουσίαση του Ομίλου της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ν. Καραμούζη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καραμούζης αναφέρθηκε στο όραμα και τη στρατηγική της Τράπεζας, την ηγετική της θέση στους πιο κερδοφόρους και γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς, καθώς και στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αυτή αναλαμβάνει για την περαιτέρω ενδυνάμωση της εγχώριας και διεθνούς παρουσίας και την ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών και αποτελεσμάτων.

Η EFG Eurobank Ergasias κατέχει σήμερα κυρίαρχη θέση στη χρηματοδότηση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την επενδυτική τραπεζική, τις χρηματιστηριακές εργασίες, τα αμοιβαία κεφάλαια, τη διαχείριση περιουσίας και το private banking.

Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι η νέα οργανωτική δομή της Τράπεζας, η οποία σχεδιάστηκε στη βάση των σύγχρονων και αποτελεσματικών προτύπων τραπεζικής λειτουργίας, εξασφαλίζει την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των πωλήσεων και των σταυροειδών πωλήσεων (cross-selling) στους ιδιώτες, εταιρικούς και θεσμικούς της πελάτες, καθώς και για την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας της EFG Eurobank Ergasias.

Στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού για την επέκταση των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ο Όμιλος της EFG Eurobank Ergasias προχώρησε στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Σερβικής Postbanka και στην αύξηση του ποσοστού που κατέχει στη Ρουμανική Τράπεζα Banc Post στο 53%, ενώ συμμετέχει έμμεσα στη Βουλγαρική Post Bank με ποσοστό 43%.

Στόχος της EFG Eurobank Ergasias είναι η ανάδειξη των τραπεζών αυτών σε ιδρύματα υψηλών προδιαγραφών λειτουργίας μέσα από την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων τεχνολογίας και τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων.

Τα Συνολικά Έσοδα του Ομίλου το Α΄ Εξάμηνο του 2003 αυξήθηκαν κατά 16,5% ως αποτέλεσμα, κυρίως της ισχυρής αύξησης των χορηγήσεων (21,8%) και της ανάκαμψης των δραστηριοτήτων που συνδέονται με τις κεφαλαιαγορές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας επέτρεψε την αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2003 κατά 11,5% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2002 και κατά 33% το δεύτερο τρίμηνο του 2003 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Το 2003 η EFG Eurobank Ergasias επιλέχθηκε ως η ”Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” από το διεθνούς φήμης αμερικανικό περιοδικό ”Global Finance”, διάκριση την οποία λαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ ανακηρύχθηκε επίσης - από το ίδιο περιοδικό - ως η ”Καλύτερη Διαδικτυακή Τράπεζα” (”Best Internet Bank”).

Καταλήγοντας, ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι η ισχυρή κεφαλαιακή βάση, η άριστη ποιότητα ενεργητικού, εσόδων και κερδών, η έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία, η διαφάνεια στη σύνταξη και δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων καθώς και το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της EFG Eurobank Ergasias.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v