ΟΛΠ: Δεν πραγματοποιήθηκε το ΔΣ λόγω επεισοδίων

Τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου λόγω επεισοδίων από συνδικαλιστές και βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης αποφάσισε το Δ.Σ. του ΟΛΠ.

ΟΛΠ: Δεν πραγματοποιήθηκε το ΔΣ λόγω επεισοδίων
Τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου λόγω επεισοδίων από συνδικαλιστές και βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης αποφάσισε το Δ.Σ. του ΟΛΠ.

Ειδικότερα, η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι προ της συνεδρίασης του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, Βουλευτές και Πολιτευτές κομμάτων της Αντιπολίτευσης συνοδευόμενοι από Συνδικαλιστές των Σωματείων του ΟΛΠ Α.Ε. κατέλαβαν τόσο την Αίθουσα του Δ.Σ. όσο και τους λοιπούς παρακείμενους χώρους με αποτέλεσμα την αδυναμία έναρξης της Συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. παρακάλεσε τους ως άνω κυρίους για απομάκρυνση εκ των χώρων, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η ασφαλής λειτουργία της Ανωνύμου Εταιρείας και η συνεδρίαση, πλην όμως αυτοί δήλωσαν ότι προτίθενται να παραμείνουν παρανόμως εντός των χώρων με προφανή στόχο την παρεμπόδιση της συνεδρίασης. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση αυτής για λόγους ασφαλείας και αποφυγής οιονδήποτε επεισοδίων.

Η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. καταδικάζει την μέσω των αυθαιρέτων παρεμβάσεων παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας καταστατικών οργάνων της Ανωνύμου Εταιρείας με επικεφαλής μάλιστα αυτούς που πρέπει πρώτοι να τηρούν τη δημοκρατική τάξη και το σεβασμό στην αρχή της πλειοψηφίας.


Ανακοίνωση προς τους Εργαζόμενους

Παράλληλα, η διοίκηση της εισηγμένης προχώρησε σε ανακοίνωση προς τους εργαζομένους, με αφορμή δελτία τύπου που εξέδωσαν.

Όπως αναφέρει ο ΟΛΠ: "Η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών με το σημερινό τους Δελτίο Τύπου συνεχίζουν να κακοποιούν την αλήθεια και τα γεγονότα εγκλωβισμένοι εδώ και καιρό σε μια αδιέξοδο Στρατηγική που και τα συμφέροντα των Εργαζομένων στον ΟΛΠ έπληξε και τον ίδιο τον Οργανισμό οικονομικώς χειροτέρεψε και τους πελάτες-χρήστες μας στ’ άλλα λιμάνια της χώρας Αστακό, Λαύριο, Βόλο κ.λ.π. έστειλε.

Η πραγματικότητα είναι:

Α) Οι επενδύσεις στον ΟΛΠ συνεχίζονται κανονικά και τέλη του 2009 αρχές του 2010θα κάνουμε όλοι μαζί τα εγκαίνια του Προβλήτα Ι, μια επένδυση 150 εκ. €. με 7 Μεγάλες Γερανογέφυρες και 8 RMG.

Β) Στον Προβλήτα ΙΙ θα προστεθούν το 2010-2011 7 νέες Γερανογέφυρες, 37 μηχανήματα RTG.

Γ) Ο Προβλήτας ΙΙΙ θα τελειώσει μέχρι το 2015. 7 Νέες Γερανογέφυρες, 17 RTG.

Δ) 600 κατ’ ελάχιστον νέες θέσεις εργασίας θα προστεθούν στο παραπάνω χρονικό διάστημα.

Ε) Η επένδυση θ’ ανέλθει στα 322 εκ.€ και μαζί με την επένδυση του ΟΛΠ των 150 εκ. € κατ’ ελάχιστον στο λιμάνι θα δαπανηθούν 472 εκ. € που θα δώσουν άνω των 4,7 εκ. TEU από 1,5 εκ. TEU που είναι σήμερα.

ΣΤ) Ο ΟΛΠ δεν μιλά γι’ απολύσεις αλλά κινείται όπως παραπάνω στην τροχιά προσλήψεων. Μόνο την τελευταία χρονιά ο ΟΛΠ έχει προσλάβει άνω των 150 ατόμων.

Ζ) Πρόσκληση της Διοίκησης του ΟΛΠ προς όλα τα Σωματεία προφορική και γραπτή για ενημέρωση επί των θεμάτων της αποσταλείσας εγκαίρως Σύμβασης έμεινε όπως συνήθως αναπάντητη.

Προφανώς η αλήθεια όπως προκύπτει από τα έγγραφα και τις συμφωνίες δεν είναι βολική για τα Σωματεία.

Η) Ο ΟΛΠ διαβεβαιώνει τους Εργαζόμενους ότι δεν απολύει, δεν θίγει κεκτημένα δεν αρνείται τις Συλλογικές Συμβάσεις, κουβεντιάζει για όλα τα θέματα, αλλά δυστυχώς η άλλη πλευρά κωφεύει, αποφεύγει το διάλογο και παίρνοντας τις αποφάσεις της σ’ ένα μικρό κύκλο αγνοεί την μεγάλη πλειοψηφία που θέλει να δουλέψει, να πάει μπροστά, να μπει το λιμάνι στο δρόμο της ανάπτυξης.

Θ) Η μέχρι σήμερα τακτική των Συνδικαλιστικών ηγεσιών στέρησε από τους εργαζόμενους αναιτιολόγητα πολλά χρήματα, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να τους τα στερεί, απ’ αυτό που τους ανήκει έκανε πλούσια τα άλλα λιμάνια (ο Αστακός έχει εισπράξει άνω των 12 εκ. € που φύγανε από τον Πειραιά), έκανε τον ΟΛΠ ζημιογόνο και έβαλε σε κίνδυνο τις επενδύσεις του, που και θέσεις εργασίας εξασφαλίζουν και νέες δημιουργούν. Η Διοίκηση με ενέργειές της εξασφάλισε και επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Ι) Ακόμη και σήμερα όταν στα Δικαστήρια έχουν ανατραπεί όλες οι προσφυγές ακόμη και σήμερα που το Συμβούλιο Επικρατείας έχει πάρει την πρώτη απορριπτική απόφασή του, που κάτι λέει και για τη δεύτερη οι Συνδικαλιστικές ηγεσίες υπόσχονται, όπως στην τελευταία ανακοίνωση ότι το θέμα εκκρεμεί και τελικώς αντί να κάνουν αναδίπλωση με αναστολή των απεργιών και αναμονή των τελικών αποφάσεων δίνουν ψεύτικες ελπίδες στα μέλη τους για να στηρίξουν τα μετερίζια τους και ότι άλλο.

Η Διοίκηση του ΟΛΠ πιστεύει πάντα ότι όλοι οι Εργαζόμενοι πρέπει να δούνε την αλήθεια κατάματα και έστω κι αυτή τη στιγμή να σταματήσουν τον κατήφορο και ν’ αναλάβουν ο καθένας την προσωπική του ευθύνη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v