Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος για ΠΕΠΑ, προσωρινή αναστολή για ΕΛΕΧΑ

Παύει από αύριο 2/10/03 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας Πειραιώς Επενδυτική στη Σοφοκλέους λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Ελληνική ΕΕΧ. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΧΑ, Π. Αλεξάκης, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της ΕΛΕΧΑ.

Τέλος για ΠΕΠΑ, προσωρινή αναστολή για ΕΛΕΧΑ
Παύει από αύριο 2/10/03 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας Πειραιώς Επενδυτική στη Σοφοκλέους λόγω της συγχώνευσης με την Ελληνική ΕΕΧ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της ισότιμης μεταχείρισης των μετόχων της απορροφώσας και της απορροφώμενης εταιρίας και λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των μετόχων σε κάθε μία από τις δύο εταιρίες, αποφάσισε, όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Π.Δ. 350/85, την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας ”Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου μέχρις ότου πιστωθούν οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την συγχώνευση στις μερίδες των επενδυτών και ξεκινήσει η διαπραγμάτευσή τους.

Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Ελληνικής ΕΕΧ θα ανέρχεται σε 483.990.613 ευρώ, διαιρούμενο σε 154.629.589 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,13 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκριθείσα σχέση ανταλλαγής των μετοχών, κάθε μέτοχος της απορροφώσας Ελληνικής ΕΕΧ θα ανταλλάσσει μία μετοχή ονομαστικής αξίας 3 ευρώ, που κατέχει, με μία νέα κοινή ανώνυμη μετοχή της Εταιρίας με ονομαστική αξία 3,13 ευρώ.

Επίσης, κάθε μέτοχος της απορροφώμενης (Πειραιως Επενδυτικη Α.Ε.Ε.Χ.) θα ανταλλάσσει μία κοινή ανώνυμη μετοχή ονομαστικής αξίας 2,64 ευρώ, που κατέχει, με 0,7426688534 νέας ανώνυμης μετοχής της Ελληνικής ΕΕΧ, ονομαστικής αξίας 3,13 ευρώ.

Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης που θα λήξει στις 31.12.2003.

Επισημαίνεται ότι το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο που συντάχθηκε για τη συγχώνευση και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α. της 4.9.2003, θα είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό δύο τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την ιστοσελίδα και τα γραφεία του Χ.Α. (Σοφοκλέους 10, Αθήνα) και τα γραφεία των συγχωνευομένων εταιριών (Βαλαωρίτου 17, 10671 Αθήνα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v