Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Hellas: Ομολογιακό 500 εκατ. ευρώ (update)

Ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ και με έτος λήξης το 2008 εκδίδει η EGG Hellas, με εγγυητή τη Eurobank. Εξάλλου, στην κατηγορία ”A-” κατατάσσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της EFG Private Bank (EFGPB) και στην ”F2” τη βραχυπρόθεσμη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

EFG Hellas: Ομολογιακό 500 εκατ. ευρώ (update)
Ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ εκδίδει η EFG Hellas με εγγυητή την EFG Eurobank Ergasias, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

H λήξη του δανείου ορίζεται για τις 10 Οκτωβρίου 2008, ενώ το κουπόνι διαμορφώνεται σε 35 μονάδες βάσης επιπλέον του Euribor τριών μηνών. Ανόδοχοι του δανείου ορίστηκαν οι Deutsche Bank, CSFB και Merrill Lynch, ενώ η τιμή έκδοσης τίθεται στα 99,865.

Εξάλλου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, το δάνειο έλαβε την αξιολόγηση A2 από τον οίκο Moody’s, BBB+ από τον Standard & Poor’s και A- από τον Fitch.

Εξάλλου, στην κατηγορία ”A-” κατατάσσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα EFG Private Bank (EFGPB) και στην ”F2” τη βραχυπρόθεσμη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, τονίζοντας παράλληλα ότι η μακροπρόθεσμη προοπτική της είναι σταθερή.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η κατάταξή της EFGPB αντανακλά τη συνεχή και επιτυχή επέκταση των δραστηριοτήτων της, την καλή κερδοφορία της, τη ”γερή” κεφαλαιοποίησή της αλλά και την επικέντρωσή της στις δραστηριότητες του asset management και στο private banking χαμηλού κινδύνου.

Aς σημειωθεί ότι η EFGPB ξεκίνησε σαν υποκατάστημα της EFG European Financial Group (EFGB) το 1995, ενώ το 1997 έγινε θυγατρική της. Επίσης η EFGPB ελέγχεται από τα συμφέροντα της οικογένειας Λάτση.

Η EFGB είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους που ελέγχονται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τραπεζών της Ελβετίας, με συνολικά ίδια κεφάλαια 3,2 δισ. ελβετικά φράγκα, με βάση τη χρήση του 2002.

Οι περισσότερες από τις δραστηριότητές της προέρχονται από την Ελβετία αλλά και την ελληνική θυγατρική της, EFG Eurobank Ergasias, που είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, σημειώνει η Fitch.

O διεθνής οίκος προσθέτει ότι η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της EFG Eurobank Ergasias ανήκει στην κατηγορία ”Α-” και η βραχυπρόθεσμη στην ”F2”, με τη μακροπρόθεσμη προοπτική της να είναι σταθερή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v