Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Επίσημη ανακοίνωση για Banca Romaneasca

Την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση ποσοστού 81,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ρουμανικής τράπεζας Banca Romaneasca S.A. (BR) από τον κύριο μέτοχό της, Romanian American Enterprise Fund (RAEF), ανακοίνωσε επίσημα η Εθνική Τράπεζα.

Εθνική: Επίσημη ανακοίνωση για Banca Romaneasca
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση ποσοστού 81,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ρουμανικής τράπεζας Banca Romaneasca S.A. (BR) από τον κύριο μέτοχό της, Romanian American Enterprise Fund (RAEF).

Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς απαιτείται η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές της Ρουμανίας.

Η εξαγορά αυτή συνιστά, όπως επισημαίνεται, σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της πρωταγωνιστικής παρουσίας του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ταυτόχρονα επιτρέπει στην Εθνική Τράπεζα να τοποθετηθεί δυναμικά στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας. Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας διαθέτει ήδη στη Ρουμανία μία χρηματιστηριακή εταιρία, μία ασφαλιστική εταιρία και ένα κατάστημα το οποίο θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του για την πλήρη κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών της εντόπιας αγοράς.

Επίσης ο όμιλος της ΕΤΕ διαθέτει ισχυρή παρουσία στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου (σε 8 χώρες), με 3 θυγατρικές τράπεζες, 5 θυγατρικές εταιρίες, δίκτυο καταστημάτων και γραφείο αντιπροσωπείας, με συνολικά πάνω από 200 μονάδες, 4.000 εργαζόμενους και συνολικό ενεργητικό της τάξεως των 2,6 δισ. ευρώ.

Η BR είναι μια μεσαίου μεγέθους ρουμανική τράπεζα, η οποία διαθέτει παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με δίκτυο 25 μονάδων και συνολικό ενεργητικό 140 εκατ. ευρώ περίπου. Η δραστηριότητα της BR στον τομέα των χρηματοδοτήσεων εντοπίζεται κυρίως στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ πρόσφατα έχει επιτύχει ανάπτυξη και στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η επέκταση του δικτύου της BR σε 40 μονάδες, με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εντόπιας αγοράς. Παρά τη σταδιακή ανάπτυξη όλων των τραπεζικών εργασιών, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη της λιανικής τραπεζικής, όπου οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές κρίνονται ιδιαίτερα θετικές.

Στους άμεσους στόχους της Εθνικής Τράπεζας εντάσσεται η παροχή από την BR ευρέως φάσματος τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της προσφοράς των νέων προϊόντων που παρέχει η Εθνική Τράπεζα στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Οι δραστηριότητες της BR θα ενισχυθούν περαιτέρω μέσω των συνεργειών που θα προκύψουν με τις μονάδες του εκτεταμένου διεθνούς δικτύου της Εθνικής το οποίο, πέραν του χώρου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διαθέτει σημαντικές μονάδες στα μεγαλύτερα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο κ.α.

Παράλληλα, σημαντικά θα είναι για την BR τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συστηματική εισφορά τεχνογνωσίας και υποστήριξης σε όλους τους κλάδους δραστηριότητας και υποδομών από μέρους της ΕΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v